Uutislistaukseen

Haukiputaan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittiin Salla Autere

Haukiputaan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittii Salla Autere, joka sai vaaleissa 1065 ääntä. Toinen ehdokas, Lauri Kujala sai 739 ääntä. Äänestysprosentti on 18,3 ja ääniä annettiin yhteensä 1804. 

Kuvassa uusi kirkkoherra Salla Autere

Haukiputaan seurakunnan uusi kirkkoherra on teologian maisteri Salla Autere.

Oulussa Haukiputaan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen, teologian maisteri Salla Autere. Hän sai 1065 ääntä 19.5. ratkenneessa kirkkoherran vaalissa.

Vaalissa oli kaksi ehdokasta ja toinen ehdokas, Tuiran seurakunnan kappalainen Lauri Kujala sai 739 ääntä.

Kirkkoherran vaali käytiin sunnuntaina 19.5. Haukiputaan kirkossa. Ennakkoäänestys oli 13.–17.5. Vaalissa annettiin yhteensä 1804 ääntä, joista ennakkoon 1040 ääntä. Vaalin äänestysprosentti oli 18,3. Edellisissä Haukiputaan seurakunnan vaaleissa vuonna 2015 äänestysprosentti oli 22,1. Uusi kirkkoherra aloittanee työnsä 1.9.

Vaalipäivän äänet menivät hyvin tasan, mutta ennakkoäänissä Autere otti selkeän etumatkan.

– Juuri nyt en pysty sanomaan mitään järkevää, olen niin kiitollinen mielettömälle haukiputaalaiselle tukitiimimlleni, joka teki todella hyvää työtä. Missään vaiheessa minulla ei ollut sellainen olo, että voittaisin ja ehkä siksi tämä tuntuukin niin hämmästyttävältä. Minulla on ollut valtavat tahto ja motivaatio tähän tehtävään ja uskon, että se on näkynyt haukiputaalaisille, Autere sanoo.

Seurakuntalaiset valitsivat kirkkoherransa

Haukiputaan kirkkoherranvaali toteutettiin kansanvaalina eli niin sanottuna välittömänä vaalina. Näin ollen seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet pääsivät äänestämään kirkkoherrasta. Äänioikeus oli täysi-ikäisillä Haukiputaan seurakunnan jäsenillä, joita on 9862.

Haukiputaan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun Jaakko Tuisku valittiin kirkkoherraksi Karjasillan seurakuntaan. Haukiputaan seurakunta on yksi Oulun seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Seurakuntaan kuuluu 14 378 jäsentä (31.12.2023) ja seurakunnassa on 27 työntekijää.

Kirkkoherra toimii seurakunnan hengellisenä ja hallinnollisena johtajana sekä johtaa työyhteisöä. Hän vastaa seurakunnan hallinnosta ja taloudesta ja johtaa seurakunnan strategian toteuttamista.

Lisätietoja

Outi Pohjanen
Outi Pohjanen
vt. Kirkkoherra
Kirkkotie 10
90830 Haukipudas

19.5.2024 22.06