Uutislistaukseen

puhallinorkesteri 065_L.jpg

Menovinkkejä viikolle 45

4.11.2016 09.01

Oulun ev.-lut. seurakunnissa on viikolla 45 tarjolla paljon musiikkitilaisuuksia. Kirkkomusiikkiviikko jatkuu perjantaihin 11.11. saakka, ja lisäksi seurakunnissa järjestetään monia muita konsertteja sekä musiikillisesti monipuolisia erityismessuja.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 7.11.–13.11.2016

Laulaen iloa jaamme – Lapsikuorokavalkadi maanantaina 7.11. kello 19 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Pyhän Andreaan ja Pyhän Tuomaan lapsi- ja nuorisokuorojen yhteiskonsertti. Kuorot esittävät omien ohjelmanumeroiden lisäksi kolme yhteisnumeroa. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa ja siihen on vapaa pääsy.

Puhallinorkesteri  Viventin konsertti tiistaina 8.11. kello 19 Oulujoen kirkossa (Oulujoentie 69). Konsertissa kuullaan muun muassa Bendan huilukonserton 1. osa. Kapellimestarina toimii Kimmo Rantakeisu ja solistina on Lauri Pelkonen (huilu). Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa. Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 5 €.

Nyt ylös sieluni -konsertti tiistaina 8.11. kello 19 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Konsertissa kuullaan pyhäinpäivä-aiheista musiikkia. Oulun konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat esiintyvät Christian Ahlskogin johdolla. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa ja siihen on vapaa pääsy.

Martin päivän aaton veisu-messu keskiviikkona 9.11. kello 18–18.45 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Nuorten valmistelemaa veisu-messua vietetään tällä kertaa reformaation juhlavuoden merkeissä. Veisujen säestäjänä toimii seurakunnan nuorten bändi Sininen punavalas. Messun toteutuksessa ovat mukana myös ilmaisuryhmä Luojan luomat sekä isoskoulutettavat.

Harmoniaa uruilla ja harmonikalla -konsertti keskiviikkona 9.11. kello 19 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). Konsertissa kanttorit Tarja Alakörkkö ja Mauri Miettunen esittelevät urkujen ja harmonikan instrumentaalista monipuolisuutta. Tilaisuudessa kuullan sooloja molemmilla soittimilla soitettuna sekä improvisointia tuttujen virsien aiheista. Konsertti on osa Kirkkomusiikkiviikkoa. Tilaisuus kestää noin tunnin ja siihen on vapaa pääsy.

Rakkauden kieli - aviosuhdeilta torstaina 10.11. kello 18 Suvelan leirikeskuksessa (Pasontie 40). Rakastan sinua – miten sen sanoisin? Luento- ja keskustelutilaisuus, vetäjinä parisuhdeohjaajat Minna ja Risto Jyrkkä. Leirikeskukseen on järjestetty lastenhoito, ja ilta alkaa salaatti-iltapalalla. Koko tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset ja tiedot lastenhoitotarpeesta 7.11. mennessä, tekstiviestillä p.0447453847 tai sähköpostilla info@romuromantiikkaa.fi.

Gaudiate-kuoron "Laulaen soi jouluyö"-levyn julkistamiskonsertti torstaina 10.11. kello 18 Oulujoen kirkossa (Oulujoentie 69). Levynjulkistamiskonsertti on samalla kuoron 20-vuotisjuhla. Osa levyn tuotosta menee ODL:n kautta vähävaraisten musiikin opiskelun tukemiseen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 5 €.

Kauneimmat ja kauheimmat hengelliset laulut -yhteislaulutilaisuus torstaina 10.11. kello 18 ravintola Tubassa (Mannenkatu 2). Yhteislaulutilaisuus jossa lauletaan yleisön ennakkoon toivomia hengellisiä lauluja. Säestyksestä vastaa Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelijoiden bändi. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa.

Ah autuasten maassa - Pyhäinpäivän lauluja torstaina 10.11. kello 19 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Oululainen nuorten kuoro Melodiam laulaa pyhäinpäiväaiheisia kuorolauluja Altti Inkeroisen ja Johan Myllysen johdolla.  Konsertti on osa Kirkkomusiikkiviikkoa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 €.

Lauluja armosta ja ilosta torstaina 10.11. kello 19 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6). Hengellisten yksinlaulujen konsertti, jossa esiintyvät Maija Lauri (sopraano), Anu Kunnari (mezzosopraano), Ville-Veikko Telkki (baritoni), Juha Hakulinen (basso) sekä pianisti Miikka Lehtoaho. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Soiva lohdutus -runo- ja musiikkitilaisuus torstaina 10.11. kello 19 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Runoja ja musiikkia surusta, lohdutuksesta ja toivosta. Mukana runoilija Inkeri Karvonen ja Haukiputaan Kirkon Kamarikuoro Hannu Niemelän johdolla. Urut Lauri-Kalle Kallunki. Ohjelmassa myös yhteislaulua. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa. Vapaa pääsy.

Arjen tarinoita -musiikkitilaisuus perjantaina 11.11. kello 18 Myllyojan seurakuntatalossa (Koivumaantie 2). Laulaja Sira Moksi ja hänen säestäjänsä Kari Niemelä rakentavat iltaan tunnelmallista tarinaa ihmisen matkasta iloineen ja suruineen. Sira Moksi kertoo laulunsa lomassa kappalevalinnoistaan. Tarjolla pientä purtavaa.

Amanin konsertti perjantaina 11.11. kello 19 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Amani on oululainen musiikkiryhmä, joka esittää pääasiassa itä- ja eteläafrikkalaista hengellistä musiikkia uudelleen sovitettuna ja osin suomeksi sanoitettuna. Tässä konsertissa Amani palaa juurilleen tansanialaisiin säveliin ja rytmeihin. Lähetystyöntekijät Pia ja Mikko Pyhtilä kertovat tämän päivän Tansaniasta. Tarjolla tansanialaiset kahvit. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa.

Urkumaraton perjantaina 11.11. kello 19–22 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Urkureina Niina Ylikulju, Elias Niemelä, Miikka Lehtoaho ja Ismo Hintsala. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €. Tarjoilua pientä korvausta vastaan.

Lapsi-ja nuorisokuoro aCorden levynjulkistamistilaisuus lauantaina 12.11. kello 18 Oulujoen kirkossa (Oulujoentie 69). Oulujoen seurakunnan Lapsi-ja nuorisokuoro aCorde julkaisee Siivekäs tiikeri -albumin. Lempeitä lauluja säestää pianolla Leena Poikela. Kuoronjohtajana toimii Anna Haanpää-Vesenterä.

Urkukonsertti lauantaina 12.11. kello 19–20 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6). Oulun musiikkikonservatoriossa opiskeleva 15-vuotias Eerik Ohtamaa esittää muun muassa Bachin, Franckin ja Boëlmannin urkuteoksia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Valon messu - kirkasvalohoitoa kaikenikäisille sunnuntaina 13.11.2016 kello 10 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). Valon messu on tavallista lyhyempi ja yksinkertaisempi, mutta musiikilliselta toteutukseltaan monipuolinen ehtoollisjumalanpalvelus. Messu valmistellaan yhdessä tunti ennen sen alkamista. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä. Toimittaa Päivi Jussila. Pyhäkoulu saarnan aikana. Tarjolla kakkukahvit.

Kreettan kammari sunnuntaina 13.11. kello 15 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Vanhan musiikin konsertti. Uudessa Kreettan kammari -konserttisarjassa tehdään barokki- ja renessanssimusiikkia tutuksi leppoisasti jutustellen ja musisoiden. Oulun seudun vanhan musiikin yhdistyksen järjestämässä konsertissa esiintyvät Stephanie Archer (sopraanonokkahuilu), Pekka Elsilä (traverso), Miikka Lehtoaho (urut), Johanna Leponiemi (barokkiviulu), sekä Riikka Vuorijärvi (mezzosopraano). Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 10/5 €.

 

Kuva: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook