Uutislistaukseen

Hoosianna-juhla Oulussa tuomiokirkon edustalla la 2.12. klo 18

Oulussa järjestetään lauantaina 2.12. klo 18 suuri Hoosianna-juhla sekä klo 18.30 Soma Ensemblen konsertti. 

Enkelikuoro, piirroskuva.

Piirros: Lotta Vuorma.

Hoosiannajuhla on nyt kymmenettä kertaa ja tilaisuudesta on muodostunut oululainen perinne joulun aloittamisen juhlana. Juhlaa vietetään Oulun tuomiokirkon edustalla ja tervehdykset esittävät pastori Lauri Holma, Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä ja piispa emeritus Samuel Salmi.   

Mukaan tulee myös eläimiä. Eläimet tulevat juhlaan kotieläinpiha HuliVilistä. Aasit ovat nimeltään Jummi ja Jose ja alpakat ovat Yanny ja Bruno. Tapahtuma alkaa oululaisen, tunnetun säveltäjän, Leevi Madetojan säveltämällä Arki huolesi kaikki heitä -laululla. Lisäksi kuullaan puhallinmusiikkia ja laulamme yhdessä, ikiaikaisen laulun Maa on niin kaunis.  

Koko juhlan huipennus on Hoosianna-hymni. Yhteinen Hoosianna avaa suomalaisten sydämet joululle.  

Juhlaan kutsutaan kaikkia läheltä ja kaukaa jakamaan adventin riemua ja joulun odotusta! 

Hoosiannajuhlan jälkeen on tuomiokirkossa Soma Ensemblen konsertti klo 18.30. Konsertin pääteoksena kuullaan ja nähdään oululaisille ikituttu Tiernapojat musiikillisesti ja näyttämöllisesti uudella tavalla toteutettuna. Teos on kuulunut Soman jouluohjelmistoon vuodesta 2018, ja se on kuoron kantaesittämä ja levyttämä tilausteos säveltäjä Yrjö Hjeltiltä. Hjeltin sävelkieli ja oululaisen tanssitaiteilija Elena Vuoksiolan koreografia vievät vanhan tarinan kokonaan uudelle tasolle – ja suoraan ihon alle: köyhien laulajapoikien muinainen mysteerinäytelmä aukeaa yleisölle kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan. Teos tuntuu ravisuttavan ajankohtaiselta näinä rauhaa kaipaavina aikoina.

Tiernapoikien lisäksi konsertissa kuullaan rakastettua suomalaista joulumusiikkia erityisesti Soma Ensemblen miesäänten tulkitsemana. Kokonaisuuden päättää yhteislauluna kajahtava Hoosianna-hymni. 

29.11.2023 09.04