Uutislistaukseen

Pauli Niemelän vaalisaarna kuullaan sunnuntaina Oulun tuomiokirkossa

Tuomiorovastin vaalin eli Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvaalin ensimmäinen vaalinäyte kuullaan ensi sunnuntaina.
Pauli Niemelä_0024_M.jpg

 

 

Ensimmäiselle vaalisijalle asetettu Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä toimittaa messun ja saarnaa sunnuntaina 16.10. kello 10 Oulun tuomiokirkossa.


Tällä hetkellä Pauli Niemelä, 48, toimii Kiimingin seurakunnan kirkkoherrana. Koulutukseltaan hän on teologian tohtori ja filosofian maisteri. Niemelä on vihitty papiksi vuonna 1991.


Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit Keskustan seurakuntatalossa, Isokatu 17.

 

Vaalipaneeli Valkeassa 4.11.

 

Varsinainen vaalipaneeli järjestetään perjantaina 4.11. kello 16 Kauppakeskus Valkeassa.  Vaalipaneelin juontaa vaalilautakunnan puheenjohtaja Lyly Rajala ja nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala.

 

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut hakijoista ensimmäiselle vaalisijalle Kiimingin seurakunnan kirkkoherran Pauli Niemelän. Toisella vaalisijalla on Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen ja kolmannella vaalisijalla Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Ari-Pekka Metso. Kaikki ehdokkaat antavat vaalinäytteen eli saarnaavat ja toimittavat messun kolmena peräkkäisenä sunnuntaina Oulun tuomiokirkossa: 16.10. Pauli Niemelä, 23.10. Satu Saarinen ja 30.10. Ari-Pekka Metso. 


Vaalisaarna ja vaalipaneeli ovat ikään kuin kirkkoherraehdokkaan työhaastattelu, sillä seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran suorassa kansanvaalissa. Tuomiorovastin vaali käydään isänpäivänä 13. marraskuuta Oulun tuomiokirkossa, ennakkoäänestys on 7.–11.11.

 

Vaalissa äänioikeutettuja ovat Oulun tuomiokirkkoseurakunnan täysi-ikäiset jäsenet, jotka on merkitty seurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi 19.9.2016.

 

Messuun voi osallistua virtuaalikirkossa ja radion välityksellä


Kaikkien kolmen ehdokkaan toimittamat messut kuullaan suorana lähetyksenä Radio Deissä (106,9 MHz, kaapeliverkossa 94,1 MHz), Radio Pookissa (88,0 MHz, kaapeliverkossa 89,9 MHz). Lisäksi ne välitetään videolähetyksenä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja nettiradion kautta osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Tietoa vaalista ja ehdokkaista löytyy Oulun seurakuntien vaalisivuilla www.oulunseurakunnat.fi/vaalit.


Kirkkoherra vaikuttaa monin tavoin seurakuntansa toimintaan. Hän johtaa seurakuntaa, vastaa sen toiminnasta ja toimii työntekijöiden esimiehenä. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraa kutsutaan tuomiorovastiksi, sillä hän on myös piispan sijainen ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin varapuheenjohtaja.

 

Vaalien aikataulu
• Vaalinäytteet (eli ehdokas saarnaa ja toimittaa messun) klo 10 Oulun tuomiokirkossa
   su 16.10. Pauli Niemelä
   su 23.10. Satu Saarinen
   su 30.10. Ari-Pekka Metso
• Vaalipaneeli 4.11. klo 16 Kauppakeskus Valkeassa.  Vaalipaneelin juontaa Lyly Rajala ja Maire Mono Kuoppala.
• Ennakkoäänestys 7.–11.11.2016 klo 9–18 Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastossa, Isokatu 17. Lisäksi voi äänestää 7.–11.11. äänestysautossa, joka liikkuu seurakunnan alueella, aikataulu sivulla www.oulunseurakunnat.fi/vaalitLinkki avautuu uudessa välilehdessä
• Vaali isänpäivänä 13.11.2016 Oulun tuomiokirkossa kello 10 alkavan messun jälkeen kello 20 saakka. 

 

Kuva: Sanna Krook

 

Julkaistu 10.10.2016

10.10.2016 10.28