Uutislistaukseen

Elämäni riparilaulut -tapahtuma on matka nuoruuden muistoihin

Oulun tuomiokirkossa päästään laulamaan rakkaimpia ja parhaita riparilauluja su 11.6. klo 18. 

Kuvassa nuoria, jotka laulavat punaisesta veisukirjasta. Kuva Suvi Sievilä / Valopeitto

Moni muistaa omalta ripariltaan vähintään sen tunnelman ja yhteenkuuluvuuden tunteen, jonka yhteinen laulaminen sai aikaan. 
– Nuoruuden riparilta muistetaan yleensä leirinuotiotunnelma ja sen kaikkein tutuimman ja rakkaimman laulun sanat ehkä osataan jopa ulkoa, Heidi Karvonen sanoo. 

Lauluja laulettiin ja lauletaan ripareilla edelleen punaisesta veisukirjasta, joka on täyttänyt jo 50 vuotta. Tuosta kirjasta löytyi usein myös konfirmaatiolaulu, eli se laulu, jota nuoret laulavat konfirmaatiomessussaan kirkkoon saapuneille sukulaisilleen. 

Näitä eri vuosikymmenten suosikkilauluja voi laulaa yhdessä Oulun tuomiokirkossa Elämäni riparilaulut -tapahtumassa sunnuntai-iltana 11.6. klo 18. 

Rippikoulun ystäville

Konsertti on suunnattu nuorille, rippikoulun käyneille tai sitä suunnitteleville sekä kaikille punaisen veisukirjan ystäville. 
– Kirjaa on uudistettu viiden vuoden välein, mutta onhan siellä uudempien kappaleiden lisäksi ”ikivihreitä”, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen, Heidi Karvonen muistuttaa. 

Monet laulut voivat olla tuttuja paitsi nuorten, myös heidän vanhempiensa ja jopa isovanhempiensa keskuudessa. 
– Elämäni riparilaulut on tilaisuus tulla yhteen ja tavoittaa tärkeitä nuoruuden muistoja. Olisi hienoa saada paljon laulajia ja kokea jälleen myös se valtava voima, joka yhdessä laulamisella on. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta kirkossa kerätään vapaaehtoinen kolehti Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Säestäjänä toimii kanttori Jaakko Tyni.  

Tapahtuman verkkosivu on osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/elamaniriparilaulutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Elämäni riparilaulut tapahtuma on ilmainen! Tervetuloa!

Kysy lisää:

Heidi Karvonen
Heidi Karvonen
Diakoniatyöntekijä, tiimivastaava

Fri Jun 02 14:00:00 EEST 2023