Uutislistaukseen

Aarne Kiviniemeä esitetään Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi

Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui 1.6. klo 16.15 kokoukseen. 

Aarne Kiviniemi koivun alla Tuiran kirkon edessä, kuva: Harriet Urponen

Kokouspostia yhteisen kirkkoneuvston kokouksesta 1.6.

Oulun yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että seurakuntayhtymän johtajaksi valitaan teologian maisteri, toimitusjohtaja Aarne Kiviniemi. Varalle esitetään teologian tohtori, kirkkoherra Pauli Niemelää. Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen (11–6.) Yhteinen kirkkovaltuusto tekee yhtymäjohtajasta päätöksen kokouksessaan 13.6. 

Oulun seurakuntayhtymän johtajan virka tuli avoimeksi Pekka Asikaisen siirryttyä 1.6. alkaen Puolustusvoimille kenttäpiispaksi. Tehtävään haastateltiin viisi hakijaa, joista Oulun kaupungin viestintäjohtajana toimiva Mikko Salmi on vetänyt hakemuksensa pois. 

Oulun seurakuntayhtymän johtaja vastaa strategisesta johtamisesta, johtaa hallintoa, taloutta ja varallisuutta, hoitaa yhteiskuntasuhteita ja edunvalvontaa. Hän myös vastaa asioiden valmistelusta yhteiselle kirkkoneuvostolle ja yhteiselle kirkkovaltuustolle. 

Lisätietoja vt. yhtymäjohtaja Petri Satomaa p. 040-5747168


Muita asioita: 

§ 86    Kokoustiedot    
§ 87    Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä merkitsi tiedoksi vuoden 2022 tilintarkastuskertomuksen ja lähettää sen yhteiselle kirkkovaltuustolle.      
§ 88    Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi vuoden 2024 talousarvion sekä vuosien 2025–2026 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaperusteet. 
§ 89    Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Oulun seurakuntien ja seurakuntayhtymän vuoden 2022 henkilöstötilinpäätöksen ja antaa sen tiedoksi yhteiselle kirkkovaltuustolle.     
§ 90    Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Yli-Iin seurakuntakodin, uudisrakennuksen ja urakkakilpailutuksen tilanneraportin ja hyväksyi Yli-Iin seurakuntakodin, uudisrakennuksen ja vanhan rakennuksen purkamisen sekä tarkistetun kustannusarvion 2 096 100 euroa. Yhteinen kirkkoneuvosto myös esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se myöntää hankkeelle tarkistetun kustannusarvion mukaisen määrärahan, joka sis. purkamisen.  
§ 92–93    Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi Oulun seurakuntayhtymän vuokrausassistentin pysyväisluonteiseen työsuhteeseen Viktoria Sirviön, varalle Katja Holappa. Emännän pysyväisluonteiseen työsuhteeseen valittiin Annika Ihme. Molempien tehtävien sijoituspaikkana on kiinteistöpalvelut. 
§ 94    Seurakuntayhtymän palvelusihteerin pysyväisluonteiseen työsuhteeseen valittiin Jaana Väyrynen, varalle valittiin Marika Laitinen. Tehtävä on henkilöstöpalvelut -yksikössä.    
§ 95    Prikka-toimintakeskuksen määräaikaiseksi (1.6.–31.8.) toiminnanohjaajaksi valittiin Tiina Nokela, sijoituspaikkana on seurakuntatyön erityispalvelut.     
§ 96    Yhteinen kirkkoneuvosto perusti Haukiputaan seurakuntaan seurakuntamestarin viran ja julisti viran auki. Virassa on 50 % seurakuntamestarin ja 50 % seurakuntasihteerin tehtäviä. 
§ 97    Merkittiin tiedoksi seurakuntapastori Miia Jokirannan irtisanoutuminen.
§ 98    Merkittiin tiedoksi palvelusihteeri Riitta Laurilan irtisanoutuminen.    
§ 99    Myönnettiin sivutoimilupa diakonian viranhaltija Anne-Mari Kyllöselle 
§ 100    Merkittiin tiedoksi valtuustoaloite Oulujoen seurakuntaneuvosto Hiukkavaaran tilaan liittyen
§ 101    Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen 16.5.2023 päätösten täytäntöönpano    
§ 102    Asialista yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 13.6.2023    
§ 103    Ilmoitusasiat    
§ 104    Kokouksen päätös


Kokouksen esityslista ja mahdolliset julkiset liitteet löytyvät verkkosivuiltamme www.oulunseurakunnat.fi/paatoksenteko. 
Lisätietoja esityslistasta näkyvältä esittelijältä. 
 

Tiedottajana kokouksessa oli

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

2023-06-01 19:27:01.0