Uutislistaukseen

Lohtua ja toivoa tyhjän sylin kokeneille la 13.5. klo 12 Tuiran kirkossa

Lapsettomien lauantaina 13.5. klo 12 on Tyhjän sylin hartaushetki Tuiran kirkossa.

Kivienkeli kukkapenkissä kirkkaankeltaisten narsissien ympäröimänä. Kuva Jonna Piirainen

"En ole koskaan aikaisemmin elämässäni kokenut niin suurta arvottomuuden ja tyhjyyden tunnetta. Suru ja pettymykset sattuivat koko kehoon." 

Näin kuvasi oloaan eräs haastateltu nainen Siru Lehdon väitöstutkimuksessa Pitkä matka äidiksi: narratiivinen tutkimus äitiyden rakentumisesta tahattoman lapsettomuuden ja hedelmöityshoitojen jälkeen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Pastori Jonna Piirainen on mukana toteuttamassa hartaushetkeä, joka tuo lohtua ja läsnäoloa lapsettomuuden ja lapsen menetyksen kivussa. 
- Tahaton lapsettomuus ja lapsen menetys ovat valtavia suruja. Ne ovat usein myös näkymättömiä ja toisilta salattuja kipuja. Lapsettomien lauantaina, joillekin hyvin kipeän äitienpäivän alla tahdomme tarjota tilan ja paikan olla hetken yhdessä - juuri sellaisina kuin olemme, Jonna Piirainen sanoo. 

Hartaushetkessä voi istahtaa kirkon penkkiin ja antaa monenlaisen kauniin musiikin, rukousten ja Raamatun sanan puhutella. 
- Kukaan ei pyydä sinua jakamaan kokemuksistasi, ellet tahdo. Hartaudessa voit sytyttää sanattoman rukouskynttilän, tuohuksen, hänelle, jota sydämessäsi kaipaat. Olisi mukava, jos jaksaisit jäädä kanssamme maksuttomille päiväkahveille, Jonna Piirainen pyytää. 

Hartaushetken toteuttavat Tuiran seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät, Jokitalon musikaalinen perhe Tyrnävältä sekä lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n vertaisohjaajat. 
 

Hartaudessa voit sytyttää sanattoman rukouskynttilän, tuohuksen, hänelle, jota sydämessäsi kaipaat.

Lisätietoja:

Jonna Piirainen
Jonna Piirainen
Seurakuntapastori
Myllytie 5
90500 Oulu

Wed May 10 17:26:00 EEST 2023