Uutislistaukseen

Äideille lauletaan Oulun tuomiokirkossa, Karjasillalla ja Haukiputaalla 

Oulun seurakunnilla on kolme äitienpäiväkonserttia. Karjasillan kirkossa esiintyvät lapsikuorot, tuomiokirkossa Oulunsalo Ensemle ja Haukiputaalla Esko Jurvelinin lauluperintö ry.

Lapsia laulamassa kuorossa.

Laulupojat-kuoro on yksi äitienpäivänä pidettävän Jos minä laulaisin äidillein -konsertin esiintyjistä. (kuva Johanna Pulkkinen)

Oulun seurakunnat järjestää äitienpäivänä kuorokonsertit Oulun tuomiokirkossa ja Karjasillan kirkossa. Laulupojat, Illusia ja Illusian valmennuskuoro konsertoivat Karjasillalla kello 18. Oulunsalo Ensemble esittää klassista ja hengellistä musiikkia sekä kansansävelmiä Oulun tuomiokirkossa kello 19. 

Äitienpäivän aattona tarjolla on Esko Jurvelinin lauluperintö ry:n konsertti Haukiputaan seurakuntakeskuksessa.  Tunnin kestävä, suomalaisia lauluja sisältävä Äidin sydän -konsertti käynnistyy kello 19.


Karjasillalla kuullaan Äideistä parhain

Karjasillan konsertissa esiintyvät laulajat ovat 5–17-vuotiaita lapsia ja nuoria. Ohjelmistossa on äitienpäivään ja kevääseen liittyviä lauluja. 

– Konsertissa kuullaan esimerkiksi vanhoja koululauluja sekä perinteiset äitienpäivälaulut Äideistä parhain ja Äidin sydän, kertoo Laulupoikia ja Illusiaa johtava Eeva-Maija Sorvari

Laulupojat on Karjasillan seurakunnan kuoro, Illusia ja sen harjoituskuoro ovat Oulu-opiston toimintaa. Karjasillan konsertissa ne laulavat sekä yhdessä että erikseen. 

Nuorimmat kuorolaiset eli Laulupojat esittää konsertissa meriaiheisen sikermän. Sen laulajilla on myös useita soolo-osuuksia. 

– Luvassa on sykähdyttävä ja vaihtelua tarjoava konsertti, lupaa Sorvari.
Illusian harjoituskuoroa johtaa Janita Tahkola. Konsertin pianistina ja urkurina on kanttori Juha Soranta.

Kaikkiin seurakuntien konsertteihin on vapaa pääsy. Oulun tuomiokirkon ja Karjasillan kirkon konserttien ohjelmamaksu on viisi euroa, Haukiputaalla ohjelmamaksu on 10 euroa.

2.5.2023 08.58