Uutislistaukseen

Lapsiperheiden pääsiäistapahtumat

Oulun seurakunnissa vietetään pääsiäistä lukuisissa muodoissa ja järjestetään pääsiäistapahtumia myös lapsiperheille.

tiputmunassa_Kuvaja Mikaela Lax (1).jpg

Paastonaika ja hiljainen viikko huipentuvat kirkkovuoden suurimpaan juhlaan, pääsiäiseen, jonka ytimessä on sanoma ylösnousseesta Kristuksesta. Oulun ev.lut. seurakunnissa vietetään pääsiäistä lukuisissa muodoissa ja järjestetään pääsiäistapahtumia myös lapsiperheille. Ohjelmassa on sekä yleissivistävää, että uskonnollista tapahtumaa ja mahdollisuus tutustua ja oppia perinteistä myös yhteisöllisesti. 

Pääsiäispolulla voi kokea pääsiäisen tapahtumat kahdentuhannen vuoden takaa 

Koko perheen pääsiäispolkuja pääsee kiertämään 28.3. alkaen.  

Sofia seurakuntakeskuksessa kello 10 järjestettävällä Pienellä pääsiäispolulla kuljetaan oppaan johdolla pääsiäisen tapahtumat palmusunnuntaista pääsiäisen iloon. Kello 18 Pyhän Andreaan kirkon pääsiäispolku käy läpi pääsiäisen tapahtumat lasten näköisellä ja lapsille sopivalla tavalla. 

Sunnuntaina 2.4. kello 14 Lämsänjärven leirikeskuksen pihapiirissä touhutaan toiminnallisten pääsiäisrastien parissa, ja Jäälin kappelin pääsiäispolun varrella voi kuulla, katsella ja laulaa pääsiäisen tapahtumista 5.4. kello 18 sekä 6.4. kello 9.  

Näytelmät vievät katsojan pääsiäisen juurille  

Pääsiäisvaellus on hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumista kertova näytelmä, jossa kuljetaan yhdessä tunnelmallisesta tilasta toiseen, kuullen samalla raamatunkertomusta siitä, mitä tapahtui Jerusalemissa kauan sitten. Näytelmä esitetään Myllyojan seurakuntatalolla 29.3. kello 17.30 ja 18.30. 

Perinteinen musiikkipainotteinen pääsiäisnäytelmä nähdään Oulunsalon kirkossa 5.4., jossa käydään läpi Raamatun tapahtumia ensimmäisen pääsiäisen ajalta. Näytöksiä on kaksi: kello 9.45 ja 18. 

Muut perheiden pääsiäistapahtumat 

Pateniemen seurakuntakoti Ankkurin perheiden pääsiäistapahtumaa vietetään 16.3. kello 17.  
Ritaharjun seurakuntakoti Varpusessa voi kurkistaa pääsiäisen tapahtumiin lasten näköisesti 4.4. kello 18. 
Oulun tuomiokirkon lasten paikassa on esillä pieni pääsiäispuutarha ajalla 25.3.–10.4. kello 10–20.  

Kaikki pääsiäisen tapahtumat löytyvät osoitteesta oulunseurakunnat.fi/paasiainen

22.3.2023 15.00