Uutislistaukseen

Onko tietoturvani kunnossa, kuinka teen sähköisen työhakemuksen? – Oulun seurakunnat antaa nuorille opastusta digitaitoihin

Tarjolla on kymmenen maksutonta luentoa, joihin voi osallistua paikan päällä tai etänä. Luennot järjestää Digillä kasvotusten -hanke, ja ne on suunnattu 15–29-vuotiaille oululaisnuorille.

Tyttö sohvalla koneen kanssa_Pexels.jpg

Turvallinen netin käyttö on yksi digitaidoista. Oulun seurakunnat tarjoaa maksutonta opastusta siihen ja moneen muuhun netin käyttötaitoon alkuvuodesta. Kuva: Pexels.

Oulun seurakunnat tarjoaa nuorille digitaitoihin liittyvää neuvontaa tammi-maaliskuun aikana. Digillä kasvotusten –hankkeen järjestämissä tilaisuuksissa käsitellään muun muassa digitaalista asiointia, digiturvallisuutta ja lähdekriittisyyttä. 

Ensimmäisellä kerralla 25. tammikuuta tutustutaan digiturvallisuuteen. Kymmenen kerran infosarja päättyy 29. maaliskuuta, jolloin aiheena on sosiaaliseen mediaan ladattava materiaali. 

Tapaamiset ovat keskiviikkoisin Sofia seurakuntakeskuksen (Isokatu 17) monitoimisalissa kello 18.30–20. Etäyhteydellä mukaan tulevia pyydetään ilmoittautumaan Digillä kasvotusten -hankkeen projektipäällikölle Mono Kuoppalalle osoitteeseen mono.kuoppala@evl.fi.

 

Lähdekriittisyys ja turvallisuus kiinnostavat

– Nuoret kaipaavat opastusta erityisesti digitaaliseen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Heitä kiinnostaa myös se, kuinka erottaa luotettava tieto epäluotettavasta, sanoo Digillä kasvotusten –hankkeen vetäjä Mono Kuoppala. 

Kuoppala kysyi noin 90:ltä satunnaisesti kauppakeskus Valkeassa tapaamaltaan nuorelta, mistä digitaidosta he haluaisivat saada lisää tietoa. Digiturvallisuuden ja lähdekriittisyyden lisäksi neuvontaa kaivattiin erityisesti vuorovaikutustaidoista.

Huhtikuun loppuun saakka kestävä Digillä kasvotusten -hanke tarjoaa myös henkilökohtaista digiohjausta 15–29-vuotiaille oululaisnuorille. Tapaaminen on mahdollista kasvotusten tai etänä ja sen aihe valitaan nuoren tarpeiden mukaan. 

Ohjaajina toimivat toiset, tehtävään koulutetut nuoret eli vertaismentorit. Hanke kouluttaa uusia vertaismentoreita jälleen tammikuussa. 
 

Digineuvonta-tilaisuuksien ohjelma:

25.1. digiturvallisuus
1.2. digitaaliset työhakemukset
8.2. kyky toimia erilaisissa digiympäristöissä
15.2. vuorovaikutustaidot
22.2. digihyvinvointi
1.3. lähdekriittisyys
8.3. digitaalinen asiointi
15.3. lomakkeiden täyttäminen
22.3. liitetiedostojen käyttö
29.3. mitä laitan someen?

16.1.2023 08.36