Uutislistaukseen

Neljäs Piispanpyöräily suuntaa Haukiputaalle

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon liikunta- ja hyväntekeväisyystapahtuma Piispanpyöräily järjestetään neljättä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on lauantaina 27.8. ja yhteislähtö tapahtuu perinteiseen tapaan Oulun tuomiokirkon portailta klo 10.  

Piispa Jukka Keskitalo.

Piispa Jukka Keskitalo johdattaa pyöräilijät Haukiputaalle leirikeskus Loistoon. Kuva: Harriet Urponen.

Piispa Jukka Keskitalo lupaa kaikille loistoreissun.  

– Matkan määränpäänä on Oulun seurakuntien leirikeskus Loisto Haukiputaalla. Päästyämme perille ja nautittuamme lohikeitot siunaan vuonna 2021 valmistuneen leirikeskuksen käyttöön, Keskitalo sanoo. 

Korona-aika on siirtänyt leirikeskuksen siunaamista. Keskitalon lisäksi toimittajina ja avustajina tilaisuudessa ovat Ilkka Mäkinen, Marjo Kemppainen, Niilo Pesonen, Kaisa Säkkinen, Haukiputaan seurakunnan lasten lauluryhmä sekä partiolaisia. Tilaisuudessa kerätään lahjoituksia lapsille ja nuorille Yhteisvastuukeräyksen kautta. 

Reitiltä mukaan 

Tuomiokirkolla on lähtötilanteessa ensin lyhyt alkulämmittely, josta vastaa tapahtuman pitkäaikainen yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PoPLi ry). Piispallisen siunauksen matkaan saattelemat pyöräilijät pitävät pienen tauon Pateniemenrannan uudessa seurakuntakoti Ankkurissa, josta Oulun pohjoispuolella asuvien on myös helppo hypätä pyörän selkään ja liittyä piispan matkaan kohti Haukipudasta. Ankkurissa on tarjolla makkaraa ja mehua sekä mahdollisuus pumpata ilmaa pyörään. 

Piispanpyöräily on hyvän mielen tapahtuma. Matka etenee rennosti ja rauhallisesti. Polkea saa omaan tahtiin. Tavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin edistäminen. Kaikenlainen pyöräily auttaa jaksamaan ja kohentaa kuntoa.  

– Oulussahan on tunnetusti astetta paremmat pyörätiet. Haluan osaltani kiittää Oulua hyvistä pyöräteistä ja pitää lippua korkealla Oulun positiivisen pyöräilyimagon puolesta, Keskitalo kertoo.  

Ohjelma 27.8.2022 

Lähtö klo 10 Oulun tuomiokirkolla, alkulämmittely PoPLi ry  

klo 10.15 piispa Jukka Keskitalo siunaa pyöräilijät matkaan  

klo 10.45 välipysähdys ja ohjelmaa Pateniemenrannan seurakuntakoti Ankkurissa  

n. klo 12 saapuminen leirikeskus Loistoon, tarjolla lohisoppaa ja kahvit  

klo 13 leirikeskus Loiston siunaaminen  

n. klo 14 lähtö takaisin omaan tahtiin 

 

Tapahtuman osallistujia ei vakuuteta järjestäjän toimesta.  

Järjestäjinä ovat Oulun hiippakunta, PoPLi ry sekä Oulun ev. lut. seurakunnat.

19.8.2022 10.35