Uutislistaukseen

Vihkihetki Oulun tuomiokirkossa 13.8.

Vielä ehtii saada kesähäät.

Oulun tuomiokirkko h__t vihkiryijy_01.jpg

 

Oulun tuomiokirkossa järjestetään vihkihetki lauantaina 13.8. kello 17 alkaen. Vihkihetkeen ei ilmoittauduta etukäteen vaan parit vihitään saapumisjärjestyksessä.

Mukaan tarvitaan esteettömyystodistus, joka on hankittu viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä jommankumman vihittävän kotiseurakunnan kirkkoherranvirastosta.

Vihkipari voi kutsua kirkkoon läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät myös seurakunnan puolesta. Vihkimisen jälkeen on tarjolla hääkakkua ja kahvit hääparille ja kahdelle todistajalle tuomiokirkon kryptassa. Vihkitoimitus ja juhlakahvit ovat maksuttomia.

Vihkihetki järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Viime vuonna Oulun tuomiokirkossa pidettiin neljä vihkihetkeä, joissa vihittiin yhteensä 50 paria. Vuoden viimeinen vihkihetki järjestetään lauantaina 29.10. kello 15 alkaen.

Esteettömyystodistus viikkoa aikaisemmin

Esteettömyystodistuksella varmistetaan, että parilla on oikeus mennä naimisiin. Todistuksesta tulee käydä ilmi kirkollisen vihkimisen edellytykset.

Oulun ev.lut. seurakunnissa avioliiton esteiden tutkintaa tehdään arkipäivisin kello 9–16 seurakuntien keskusrekisterissä, osoitteessa Isokatu 17, p. (08) 3161 310. Lisäksi Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon seurakunnissa avioliiton esteiden tutkinta voidaan tehdä myös seurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Esteettömyyslomakkeen voi tulostaa osoitteesta http://www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkintaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja palauttaa täytettynä keskusrekisteriin.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev.lut. kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan, ja toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt ev.lut. kirkon jäsen.

Lisätietoja voi kysyä päivystävältä pastorilta (p. 044 7884072) tai kirkkoherranvirastosta (08-3161401).


Julkaistu 5.7.2016
Kuva: Sanna Krook

5.7.2016 09.48