Paketteja lapsiperheille

Koronarajoitusten aika on keskeyttänyt monia yhteisiä kokoontumisia ja jakamisen paikkoja. Harmittavasti kiinni ovat menneet myös seurakuntien perhekerhojen ja -kahviloiden ovet. Ryhmien alkamista kaivataan malttamattomina. Kokoontumisia odotellessa useassa seurakunnassa on lähetetty perheille postitse kirjeitä, kortteja ja paketteja. 

Tuomiokirkkoseurakunnassa aiemmin toiminnassa mukana olleille lapsiperheille on lähetetty joulupaketti, tammikuun pakkaspaketti ja ystävänpäivän paketti. Lähetykset ovat sisältäneet tekemistä lapsille ja myös jotakin yhteistä koko perheelle. Esimerkiksi adventtikalenterit, askarteluohjeet, tehtävät, satuhieronta ja värityskuvat ovat olleet hyvä lisä niihin hetkiin, joita kotona on nyt aiempaa enemmän. 

Palaute seurakunnalta tulleeseen postiin on ollut hyvä. Tästä esimerkkinä yhden perheen palaute: ”Heippa! En edes saanut vielä vastattua viestiisi, kun posti jo kolahti luukusta. Kiitos taas!! Lapset olivat jälleen tosi innoissaan!”  Niille aiemmin toiminnassa mukana olleet perheille, jotka eivät ole antaneet seurakunnalle osoitetietojaan, emme tietystikään ole voineet pakettia toimittaa.  

Hyvän palautteen perusteella laajennamme pakettien lähettämistä. Oulun tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuvat lapsiperheet, riippumatta sitä ovatko he aiemmin osallistuneet toimintaan vai ei, voivat jatkossa tilata itselleen perhepaketin Oulun seurakuntien nettisivun kautta. Paketin avulla haluamme antaa perheille mielekästä yhteistä tekemistä siihen asti, kunnes voimme jälleen tavata kerhoissa ja kahviloissa.

Mono Kuoppala
nuorisotyönohjaaja
 

(Kirjoitus on julkaistu Forum24-lehdessä 24.2.2021)

Ota yhteyttä

Kasvatuksen tiimivastaava, nuorisotyönohjaaja
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu