Lapset ja nuoret urkupenkille

 

 

Messu su 8.12. klo 10

Perheiden kauneimmat joululaulut su 8.12. klo 16

Riemuitkaa te kristityt -joulukonsertti ke 11.12. klo 18

Jouluyön messu 24.12. klo 23

 

Aiemmin järjestetyt tilaisuudet:

Kolmen vartin musiikkimessu to 17.10. klo 19

Sydämeni on levollinen -konsertti to 17.10. klo 18

Kastemessu su 13.10. klo 12

 

Lapset ja nuoret urkupenkille on oululainen pilottihanke. Toukokuusta joulukuuhun 2019 kestävän projektin tarkoitus on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus tutustua urkujen soittoon aikuisen rinnalla ja opastuksessa. Urkujen soittaminen yhdessä aikuisen ammattimuusikon sekä ikätovereiden kanssa on elämys. 

- Urut on ainutlaatuisen kiitollinen soitin yhteissoiton kannalta. Soittokoskettimistoja on useita, useimmiten kaksi sormiota sekä jalkiokoskettimisto. Urkupenkille mahtuu jopa neljä soittajaa yhtä aikaa.

Mukana hankkeessa on Karjasillan seurakunnan lapsi- ja nuorisokuorot sekä Lintulammen alakoulun neljä luokkaa. 36 lasta ja nuorta käyvät urkutunneilla kahden viikon välein. Nuoria urkureita on mahdollisuus päästä kuulemaan syksyn aikana monissa Karjasillan seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa Karjasillan ja Pyhän Andreaan kirkoissa. 

Hanketta vetää musiikin maisteri Emilia Soranta. Hän tuottaa hankkeessa käytettävän oppi- ja nuottimateriaalin sovittamalla ja säveltämällä, sekä kartuttaa tietoa uudenlaisen toimintamuodon mahdollisuuksista. 

Lapset ja nuoret urkupenkille -hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Karjasillan seurakunta, Lintulammen koulu, Oulun konservatorio sekä Lasten kulttuurikaupunki Oulu. Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Instagram: @lapsetjanuoreturkupenkille
Lisätiedot: Karjasillan seurakunta / Riitta Piippo