Raamattua arkiaamuisin -lukuhetket Tuiran kirkolla

Raamatunlukuhetket ovat vuoden 2017 osalta päättyneet 22.12.2017. Kiitämme kaikkia lukemiseen osallistuneita sekä luennan kuuntelijoita.

 

Tilaisuudet

Tuiran kirkossa luetaan Uusi Testamentti läpi reformaation merkkivuoden 2017 aikana. Apuna käytetään teol. tohtori Jaakko Lounelan lukuohjelmaa. Noin kerran kuukaudessa luodaan yhteenvedon omainen katsaus teksteihin.

Tilaisuudet pidetään arkiaamuisin klo 8 - 8.15 ja sisältävät tekstin luennan lisäksi laulua ja rukousta. Lukijaksi voi ilmoittautua sähköpostitse tuiranseurakunta@evl.fi, puhelimella 08 531 4600, vapaaehtoistyo.fi -sivustolla tai ilmoittamalla nimensä ja yhteystietonsa kenelle tahansa seurakunnan työntekijälle.

 

Lukuhetkien rakenne

  1. VIRSI, kaksi säkeistöä

  2. TEKSTI

  3. Esim. viimeinen VIRREN SÄKEISTÖ alussa veisatusta virrestä

  4. RUKOUS

  5. HERRAN RUKOUS

 

Rukoukset

1. Rakas kolmiyhteinen Jumala! Kiitos Sanastasi. Kiitos että saamme lukea ja kuulla sitä omalla kielellämme. Kiitos että Sanasi antaa meille iloa ja valoa elämäämme. Pyydämme siunaustasi Sanasi saarnaajille kaikkialla ja kaikilla kielillä. Muistamme erityisesti Tuiran seurakunnan työntekijöitä. Kiitämme heistä kaikissa tehtävissään. Varjele, hoida, kanna! Pyydämme siunaustasi vapaaehtoisille, näytä missä heitä tarvitaan. Anna uutta näkyä ja voimaa, intoa ja ymmärrystä. Rakas Jumala, siunaa rakasta Suomeamme, maata ja kansaa, täällä asuvia, tänne muualta tulleita. Auta meitä yhteisymmärrykseen sillä olethan Sinä yhteinen. Aamen. (Aimo Mäki)

 

2. Tänä aamuna rukoilemme niiden puolesta, joilla ei ole kotia, ruokaa ei ystäviä eikä työtä. Rukoilemme kotiseurakunnan puolesta, seurakuntamme jokaisen jäsenen puolesta. Kiitos että olet kasteessa ottanut meidät omaksesi. Pidä huolta meistä. Sinä tunnet elämän kivut ja ahdistuksen. Rukoilemme apua niihin. Jumala, kiitos ystävistä jotka aamusta aamuun tulevat lukemaan Sanaasi tämän juhlavuoden kunniaksi. Aamen. (Aimo Mäki)

 

3. Jumala, näinä päivinä kiitämme Sinua käännekohdasta, kevät on voittanut kaamoksen. Emme enää kulje pimeydessä, vaan näemme jo Sinun lisääntyvän valosi aamu aamulta yhä selvemmin, kevät on jo käsillä. Se myös kertoo Sinun rakkaudestasi, millä haluat valaista elämäämme tänäkin aamuna. Valo on myös johdattanut meidät tänäänkin tänne rakkaaseen kotikirkkoomme. Jumala, Sinä tunnet elämän ilot ja surut, ole rinnallamme päivän loppuun saakka. Jätämme kaikki huolet haltuusi ja luotamme kulkumme Sinun turvaasi. Aamen. (Aimo Mäki)

 

4. Siunattu on tämä Herran huone, siunattu on tämä hiljaisuus, siunattu on meidän tämäkin aamu. Siinä on Herran salaisuus. Siunattu on sinun askeleesi, kun tänne taas sinut toi. Tiedät taas tänään palvelleesi Herraa, mi Golgatan etikkaa joi. Siunattu olkoon nouseva päivä, päivä mi vielä on salaisuus. Kaikotkoon kaikki huoltes häivä. Jeesus on kirkkain todellisuus. Aamen. (Aimo Mäki)

 

5. Me rukoilemme Tuiran seurakunnan, sen vastuunkantajien ja vapaaehtoisten, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden puolesta. Rukoilemme myös Suomen, Oulun kaupungin ja Tuiran alueen puolesta. Anna päättäjille ja viranhaltijoille niin valtakunnan, kunnallisen kuin maailmankin tasolla viisautta ja kykyä tehdä oikeita päätöksiä sekä näkökykyä nähdä, mikä on oikeudenmukaista, pyhää ja puhdasta, että Sinun nimesi kirkastetuksi tulisi. Me pyydämme, rakas Taivaallinen Isä, Ihmeellinen, Neuvonantaja ja Pyhä Henki, että suojelet isänmaatamme kaikelta pahalta, asetat enkelivartiosi sen rajoille ja varjelet meidät kaikelta vahingolta. Isä, Jeesuksen nimessä. Aamen

 

6. Lähetä enkelisi kulkemaan rinnallemme, tänäkin aamuna turvaamaan matkamme, että välttyisimme kaikilta vaaroilta päivämme taipaleella. Rukoilemme jokaisen seurakuntamme ihmisen puolesta, joilla ei ole uskoa tulevaisuuteen ja joiden päivän aamusta täyttää huoli elämästä. Anna heille voimaa ja uskoa parempaan huomiseen. Muista myös kaikkia seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia, jotka tekevät työtä meidän kaikkien yhteisen hyvän eteen. Anna jokaisen ihmisen joka avaa tämän rakkaan kirkkomme oven saada Sinulta luottamus, että kirkkomme kynnys ei ole korkea. Tätä rukoilemme tänäkin aamuna, kun koko luomakuntasi on heräämässä uuteen elämään. Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen. (Aimo Mäki)

 

SYYSRUNO

On kesä tullut iltaan

vuorossa sateet syys,

on lehdet puonneet virtaan

on suven menneisyys.

Näin Herran vainiolla

on meidän toivo uus,

ihmisen kesannoilla karu

todellisuus.

Syksyinen polku metsään

hiljaisuus sulkee sen,

luonnon rauha kestää

kulkijan yksinäisen

ei mikään tääl’ voi estää

Jumalan rauhaa nyt

vaikk’ tuokion vain kestää

ja kaikk’ elo on päättynyt.

Nyt metsän siimeksessä

Sua kiitän Herramme

ja elon kiirehissä

ain paras turvamme.

am.

TUIRAN KIRKKO.

Pieneen rinteeseen tehtiin kerran

pyhähuone Taivahan Herran

olet nähnyt paikassa tässä

monen polven päättämässä,

miten Herran sana ja voima

on turva ja parahin hoiva.

Sinun puiset penkkisi kantaa

surun ilonkin toivonkin rantaan

on sisällä hämärän huntu,

ja urkujen vieno tuntu

sinun lempeä Kristus patsas

on tulijaa aina vastas.

Sinun kauniilla alttarilla

on armoa odottavilla

polvesta polveen saannut

sen minkä Herra on taannut,

on Sunnuntain aamun koitto

sinun kellojen kutsuva soitto

yhä pyytää Sanasi ääreen

näin turvaa elomme määreen.

aimo mäki.

Katsaukset

KEVÄT

- 15.1. (lue katsausLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

- 5.3. (lue katsausLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

- 2.4. (lue katsausLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

- 7.5. (lue katsaus)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

SYKSY

- 17.9. (Linkki avautuu uudessa välilehdessälue katsausLinkki avautuu uudessa välilehdessä)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

- 15.10. (Linkki avautuu uudessa välilehdessälue katsausLinkki avautuu uudessa välilehdessä)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

- 19.11. (lue katsaus)

Linkit

Katso tästä koko vuoden lukuohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Tuiran kirkon lukupulpetti