Tekoäly -seminaari

ke 8.2. klo 8.30 – 12.00
Tekstinä Tekoäly seminaari 8.2 ja kasvokuvissa seminaariin asiantuntijat Ville Mäkipelto, Susanna Pirttikangas ja Panu Räsänen

Sofia seurakuntakeskus

Ilmoittautuminen on päättynyt

Tekoäly tuli jo -oletko valmis? Mitä jokaisen olisi hyvä tietää tekoälystä? Milloin tekoäly on parhaimmillaan ja heikoimmillaan? Millainen on tekoäly logiikka? Millaisen moraalin ja etiikan pohjalta tekoäly toimii ja miten ne rakentuvat? Kurkistus tulevaisuuteen - Miten tekoäly on muuttanut ja muuttaa arkea, opiskelua ja työelämään? Miten tekoäly mullistaa/muuttaa työtä ja toimintaa kirkossa? Millainen tekoälyä on teknisin silmin? Mitä mahdollisuuksia ja uhkia tekoäly on tuonut ja tuo nuorisotyöhön? Mitä on jo tehty?

Seminaarin asiantuntijat:

Ville Mäkipelto on suosittu tietotubettaja, jonka tietovideoita on katseltu YouTubessa yli 40 miljoonaa kertaa. Mäkipelto on koulutukseltaan psykologian maisteri ja teologian tohtori ja on aiemmin työskennellyt muun muassa psykologina sekä eksegetiikan tutkijana Helsingin yliopistossa.

Susanna Pirttikangas on tutkimusjohtaja hajautetun reunatekoälyn alueella Oulun yliopiston Sähkö- ja tietotekniikan tiedekunnassa. Muita tekoälyyn liittyviä aktiviteetteja hänellä on Oulun yliopiston AI-ysteisön varajohtajan roolissa sekä yksityisen sektorin freelancer datatieteilijänä.

Panu Räsänen Työskentelee Verkellä vastuualueena teknologiakasvatus. Yli kymmenvuotisen, nuorisotyöhistorian ajan, hän on pyrkinyt soveltamaan pelejä, digitaalisia välineitä ja -alustoja työssään luovasti osaksi nuorisotyön tavoitteita. 

 

Ohjelma

8.30              Aamukahvit

9.00              Virittäytyminen seminaarin aiheeseen, Mono Kuoppala,

Digillä Kasvotusten -hanke, projektipäällikkö

9.10              Asiantuntijoiden Ville Mäkipelto, Susanna Pirttikangas ja Panu Räsänen puheenvuorot

                      Keskustelu

                      Yleisökysymykset

11.50            Asiantuntijoiden loppupuheenvuorot

12.00            Seminaari päättyy

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Ota yhteyttä

Projektipäällikkö,Digillä kasvotusten -hanke
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
8 3161300
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu