Kuvia Anna Magdalena Bachin elämästä

su 31.10. kello 15.00 - 16.30
Kuva Anna Magdalena Bachin. Oulun juhlaviikot / Inkeri Jäntti.
Oulun tuomiokirkko

Kuvia Anna Magdalena Bachin elämästä on pienoiskuvaelma, jonka musiikki on J.S.Bachin. Musiikillisten numeroiden ja kohtausten avulla Anna Magdalena käy läpi elämäänsä, rakkauttaan ja äitiyttään. Tasapainoilu äitinä, äitipuolena ja puolisona tuntuu välillä raskaalta, varsinkin kun elanto on tiukassa.

Kuvia Anna Magdalena Bachin elämästä. Pienoiskuvaelma, musiikki J.S.Bach ja C.P.E.Bach. “Liefde van Anna Magdalena Bach” Käsikirjoitus Elsina Jansen - suomennos ja mukaelma Virpi Räisänen. Esityksen kesto 1h.

Laulusolisti ja päänäyttelijä mezzozopraano Virpi Räisänen Continuoryhmä:
Pekka Elsilä, traverso
Johanna Leponiemi barokkiviulu

Riina Salminen, barokkisello Virve Räisänen, cembalo

Esitys on alunperin käsikirjoitettu Alankomaissa mezzosopraano Virpi Räisäselle ja Domestica Rotterdam ensemblelle. Kuvaelma on Suomessa esitetty kerran aiemmin eri yhtyekokoonpanolla Oulunsalo Soi -tapahtumassa 2018. Nyt tämä koskettava näyttämöllinen teos halutaan tuodaan pohjoisella perioidisoitinkokoonpanolla yleisölle esitettäväksi.

Bachin musiikki sytyttää muusikon ja kuulijansa. Musiikin esittäminen Bachien ajan soittimin luo esitykseen autenttisen sävyn ja antaa syvän elämyksellisen kokemuksen. Esityksessä kuullaan tunnettuja Johann Sebastian Bachin sävellyksiä kuten Badinerie, Bist du bei mir, Air ja Ich habe genug. Mukana musiikkia myös C.P.E.Bachin musiikkia. Kokenut oopperalaulaja saa esille tunnustetut kykynsä draamallisessa ja musikillisessa ilmaisussa. Sisältö on koskettava, suurperheen äidin Anna Magdalenan tuntemukset ovat lähellä monen elämänpiirissä.

Konsertti osa Oulun seurakuntien kirkkomusiikkiviikkoa ja se toteutetaan yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry:n kanssa.

Vapaa pääsy. Käsiohjelma 10€.


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Ota yhteyttä

Kanttori. Laajat kirkkomusiikkiteokset. Oulun seudun yhteistyökuorot.
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu