Tuoksut vanamon ja varjot veen-konsertti

to 9.7. kello 19.00
i
Oulujoen kirkko

Kesän toisessa musiikkihetkessä esiintyvät Annastiina Tahkola mezzosopraano ja Pertti Tahkola, piano ja urut.

Mezzosopraano Annastiina Tahkola valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta ja suoritti lauludiplomin vuonna 1997. Tahkola on monipuolinen muusikko, hänen instrumenttejaan ovat myös piano ja huilu. Suuren yleisön tietoisuuteen Annastiina Tahkola nousi voitettuaan kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun vuonna 2007. Hän sai samana vuonna Heinäveden kulttuuripalkinnon. Annastiina Tahkolaa on kiitelty moneen taipuvasta äänestä ja vahvoista tulkinnoista. Hänen laaja ohjelmistonsa ulottuukin vanhasta musiikista aina nykymusiikin kantaesityksiin saakka.

Pertti Tahkola valmistui Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta vuonna 1996, pääaineenaan laulu, opettajanaan mm. Peter Lindroos. Lauludiplomin hän on tehnyt professori Jorma Hynnisen johdolla. Tahkola on syventynyt myös urkuimprovisaatioon ja hän on täydentänyt laulu- sekä soitto-opintojaan eri mestarikursseilla. Tahkola on monipuolinen muusikko. Hän on konsertoinut runsaasti kotimaassa eri festivaaleilla niin urkurin, pianistin kuin laulajankin roolissa.

Kesäillan musiikkihetkessä kuullaan yksinlauluja suomalaisilta säveltäjiltä mm. Oskari Merikannon ja Jean Sibeliuksen tuotantoa sekä Pertti Tahkolan urkuimprovisaatiota. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!


Järjestäjä

Oulujoen seurakunta