Sineraaria-konsertti

to 18.6. kello 19.00
n
Oulujoen kirkko

Kesän ensimmäisessä kesäillan musiikkihetkessä Oulujoen kirkossa esiintyvät Viena Yrjänä, sopraano ja nokkahuilu sekä Hanna-Kerttu Sarsila, kitara.

Viena Yrjänän ja Hanna-Kerttu Sarsilan duo on reilun vuoden vanha kokoonpano, jonka jäseniä yhdistää pohjaton kiinnostus kaiken maailman asioita kohtaan sekä yhteinen musiikillinen näkemys.

Hanna-Kerttu Sarsila on kainuulaislähtöinen kitaristi, joka asuu nykyään Oulussa. Hanna-Kerttu on opiskellut klassisen kitaran soittoa  Oulun ammattikorkeakoulussa ja jatkaa kitaraopintojaan syksyllä 2020 Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Klassisessa kitarassa Hanna-Kerttua viehättää eniten sen mahdolllistama ennakkoluulottomuus. Kitaristille tulevatkin tutuiksi varsin tuntemattomat säveltäjät, sovitukset muiden soitinten ohjelmistoista sekä itse sovittaminen.

Viena Yrjänä on Oulussa asuva sopraano ja nokkahuilisti, joka on kotoisin Nivalasta. Tällä hetkellä Viena opiskelee yksinlaulua Oulun ammattikorkeakoulussa Soile Isokosken johdolla. Nokkahuilun soittoa Viena on opiskellut Jokilaaksojen musiikkiopistossa ja Oulun konservatoriossa. Nokkahuilun viehätys on Vienan mukaan sen pitkässä 500-vuotisessa historiassa.

Sineraaria-konsertti sisältää musiikkia 1500-luvulta 1900-luvulle.  Konsertti alkaa melankolisilla lauluilla 1500-luvun Englannista ja konsertin loppupuolella teemaksi nousee Espanja kahden säveltäjän laulujen voimin. Konsertissa kuullaan myös musiikkia soolokitaralle.

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa! Konserttia voi seurata myös virtuaalikirkosta osoitteesta www.virtuaalikirkko.fi


Järjestäjä

Oulujoen seurakunta