VERKKOLÄHETYS Miikka Lehtoaho hiljaisen viikon konserttissa

ke 8.4. kello 19.00
Miikka Lehtoaho istuu tuolilla. Taustalla näkyy piano. Kuva on otettu Hietasaaressa ja sen on on ottanut Kimmo Pihlajamaa.
Pyhän Tuomaan kirkko

Pyhän Tuomaan kirkosta lähetettävässä konsertissa kuullaan hiljaisen viikon musiikkia sekä laulettuna että soitettuna. Ohjelmassa mm. otteita Johan Sebastian Bachin passioista instrumentaaliversioina. Kärsimysajan virsiä ja hengellisiä lauluja jazz/folk-henkisinä trubaduuri-versioina." Pyrin nivomaan tästä kokonaisuuden joka sukeltaa rohkeasti hiljaisen viikon tunnelmiin". -Miikka Lehtoaho

Miikka Lehtoaho (s. 1979) on opiskellut Helsingin Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia ja Kuopion ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa. Lehtoaho työskentelee tällä hetkellä freelancer-muusikkona erityisesti Pohjois-Suomen ja pääkaupunkiseudun alueilla. Hän tekee paljon yhteistyötä kuorojen, laulajien ja lauluyhtyeiden kanssa. Lehtoaho on viime vuosina saanut kasvavaa huomiota omaperäisen ja raikkaan kirkkomusiikin säveltäjänä. Viimeisen vuoden aikana sävellystilauksia ovat tehneet muun muassa Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Hämeenlinnan seurakunta, Turun Maarian seurakunta, Tuusulan seurakunta ja Järvenpään seurakunta. Lehtoaho on erityisen taitava ja virtuoottinen pianisti sekä urkuri. Usein tulee kiitetyksi hänen laaja improvisaatiotaitonsa sekä kyky värittää tekstuureja moniulotteisesti ja jopa uhkarohkeasti. Lehtoaholle piano on ykkösintohimo, mutta urkumusiikille on myös oma arvokas paikkansa tekemisen kokonaisuudessa. Lehtoaho asuu Oulun Heinäpäässä.


Järjestäjä

Tuiran seurakunta

Ota yhteyttä

Kanttori
Tuiran seurakunta
Myllytie 5
90500 Oulu

Musiikkikasvatus, Pyhän Tuomaan lapsi- ja nuorisokuoron johtaja.