PERUTTU Tule tekemään Himmeliä tuomiokirkkoon

ti 24.3. kello 18.00 - ti 24.3. kello 20.00
Keskustan seurakuntatalo

Tule tekemään Himmeliä tuomiokirkkoon Oulun tuomiokirkkoon tehdään himmeli yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Himmeli tulee olemaan perinteinen muodoltaan, mutta materiaali on oljen sijaan ohutta kullanväristä lasiputkea. Himmelin rakentaminen aloitetaan tiistaina 24.3 Isokatu 17, Monitoimisali klo 18-20 Ja jatketaan hiljaisella viikolla 6-8.4.20 maanantaista keskiviikkoon klo 13-17 Tuomiokirkon kryptassa. Himmelimestari Kari Kisko ohjaa himmelinrakennusta. Himmeli tehdään seurakuntalaisten toimesta, jokainen tekijä saa nimen tauluun, joka tulee esille Tuomiokirkkoon. Himmelin käyttöönotto on 1. adventtina 2020.

Himmeli on perinteisesti oljesta tehty koriste. Nykyisin himmeliä pidetään esillä yleensä joulun aikaan, ja näin on ajatus myös tuomiokirkossa: Himmeli on esillä joulukoristeena adventista loppiaiseen. Se sijoittuu urkuparven ”alle”, ja on ripustettuna samassa linjassa kattokruunujen kanssa. Näin ihmiset kulkevat sen alta kirkkoon. 

Himmelin historiaan kuuluu ajatus, että se on hyvän sadon takaava onnenkalu. Lisäksi ennen uskottiin koon voimaan: sato oli sitä parempi mitä suurempi himmeli oli.


Järjestäjä

Oulun tuomiokirkkoseurakunta