Tunteva liike

to 3.10. kello 09.30 - to 14.11. kello 10.30

Keskustan seurakuntatalo

Ilmoittautuminen on päättynyt

Hyvinvointia liikkumisesta. Tunteva liike -kurssilla sanan mukaisesti tutustutaan omaan liikkeeseen ja siihen, miltä asiat tuntuvat omassa kehossa. Kuuden kerran aikana tutustutaan lempeästi liikkeen mahdollisuuksiin ja sen kautta opetellaan kehon hyväksymistä, itsemyötätuntoa ja tunnetaitoja. Kurssilla tehtävät luovat harjoitukset ovat mukautuvia, joten vaikka kehossasi olisi rajoitteita, voit osallistua. Kurssi soveltuu kaikille täysi-ikäisille ja se järjestetään yhteistyössä Oulun tuomiokirkkoseurakunnan, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa.

Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö haluaa tarjota omille seurakunnan jäsenilleen Tunteva liike -kurssin tukeakseen ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kurssi järjestetään yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. 

”Nykyään tiedetään, että kehon liikkeet synnyttävät ajatuksia ja tunteita, jotka vuorostaan vaikuttavat takaisin kehoon. Ruumis ja mieli ovat yhtä. – Se, miten liikumme, vaikuttaa siihen, miten ajattelemme ja opimme. Kognitiivinen ja sensomotorinen järjestelmä ovat toisiinsa kietoutuneet, Taideyliopiston tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila selittää.”

Tunteva liike -kurssi syventää osallistujan kehotietoisuutta ja antaa työkaluja oman kehollisuuden ymmärtämiseen. ”Kehontietoisuus viittaa ihmisen mahdollisuuteen suunnata huomionsa omaan keholliseen tilaansa ja siinä tapahtuviin hienovaraisiinkin muutoksiin. Keholliset aistimukset ja tuntemukset on mahdollista tuoda tietoisen tarkastelun piiriin kiinnittämällä niihin huomio, jolloin ne muuttuvat tajunnan sisällöksi eli tiedoksi.” (Eeva Anttila) Kun tietoisuus omasta kehosta kehittyy ja siitä tulevaa informaatiota alkaa tiedostaa, voi liikkeen kautta tukea hyvinvoivan ihmisen rakentumista. Liikkeellä on mahdollisuus tuoda esille ja luoda uusia henkilökohtaisia kokemuksia, joita ei voi eikä tarvitse edes sanallistaa. Oman elämän kokeminen rikastuu.

Kurssin opettajana toimii työharjoittelua tekevä, tanssinopettajaopiskelija Venla Virta. Lisäksi hänen kanssaan on jokaisella tunnilla JoJon yleisötyöntekijä, tanssinopettaja (MA) Liisa Heikkinen ja diakoniatyöntekijä Saila Luukkonen.

Venla Virta:

Venla on neljännen vuoden tanssinopettajaopiskelija Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän on tanssinut 4-vuotiaasta lähtien eri lajeja laidasta laitaan, viime vuosina keskittyen pääasiassa show- ja nykytanssiin. Opintojen aikana Venla on kiinnostunut luovasta tanssista/liikkeestä ja erityisesti kehollisuudesta ja siitä, miten esimerkiksi tunteita voi käsitellä liikkeen kautta. Venla on avoin tyyppi ja hänelle on luontaista kiinnostua uusista asioista ja ympäristöistä, tavoista toimia ja tehdä asioita.

Venlan mielestä liikkumisessa on tärkeää sen kokemuksellisuus. Hänen mielestään jokaisella on oikeus kokea omalla kehollaan asioita eri tavalla ja myöskin nauttia omasta kehostaan -  liikkeellisistä tai kehollisista taidoista riippumatta. 

 

Kenelle:  Kaikille täysikäisille, maksimissaan 10 osallistujaa

Milloin:  3.10.2019 – 14.11.2019 (ei 24.10.) 6 kertaa

Torstaisin 9.30 – 10.30, Keskustan seurakuntatalo

Kurssin hinta 10 €

 

Ilmoittautuminen 13.9. mennessä ww.oulunseurakunnat.fi/ilmo tai 040-5747092 diakonissa Saila Luukkonen.


Järjestäjä

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Diakoniatyöntekijä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

Katso myös

ma 20.1. klo 9.00 -11.00

Keskustan seurakuntatalo

Tuomiokirkkoseurakunnan diakonian ajanvaraus

Ajanvaraus taloudellisissa asioissa maanantaisin klo 9–11 soittamalla p. 044 3161 419 tai käymällä paikan päällä Keskustan seurakuntatalossa, Isokatu 17. Sähköinen ajanvaraus Tuomiokirkkoseurakunnan postinumeroalueille 90100- 90130, 90400 osoitteessa https://asiointi.oulunseurakunnat.fi
ma 20.1. klo 9.00 -11.00

Diakonian ajanvaraus

Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville maanantaisin klo 9-11 käymällä tstolla Isokatu 17 tai puhelimitse nro 044-3161 419 tai sähköisesti seurakunnan kotisivuilta.
ma 20.1. klo 10.30 -12.00

Myllyojan seurakuntatalo

Diakonian aamu

Kaikenikäisten kohtaamispaikka aamupalan merkeissä.