Kunniaton väkivalta

ma 23.9. kello 09.00 - kello 14.00

Kunniaton väkivalta Keskustan seurakuntatalo

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kunniaväkivalta? Mitä kunniallista siinä on? Kiinnostaako sinua tietää mistä on kysymys?

Saamme vieraaksi henkilöt, jotka tietävät mistä kunniaväkivallasta on kyse.

 

Eva on maahanmuuttajataustainen sosiaali- ja terveysalan moniosaaja. Hänellä on vahva ja monipuolinen ammattitausta mm. maahanmuuttaja-, perhe- ja mielenterveystyön piiristä. Hän on kunniaväkivallan kokemusasiantuntija sekä työssään autaa kunniaväkivaltaa kokeneita ihmisiä.

 

Seida Sohrabi, Yhteiskuntavaikuttaja (VTM). Seida Sohrabi on aktiivinen yhteiskuntavaikuttaja, joka ottaa kantaa Lähi-itään ja naisten asemaan liittyviin teemoihin. Sohrabi on opiskellut Lähi-idän tutkimusta Virginia Techissä Yhdysvalloissa, jossa hän teki myös töitä Suomen Washingtonin suurlähetystössä. Hän valmistui valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta.

 

Kommenttipuheenvuorot käyttää kansainvälisentyön pastori Árpád Kovacs. Toinen kommentaattori vahvistuu myöhemmin.

 

 

Seida Sohrabin luennoi:

 

 • Kunnian käsitteestä

 • Kunniaväkivallasta yleisesti

 • Kunniakulttuurista ja sen historiasta

 • Missä maissa ja kulttuureissa kunniakulttuuria harjoitetaan. Seida fokusoituu pääpainotteisesti Lähi-Idän kulttuureihin

 • Naisten asemasta Lähi-Idässä

 • Uskonnon vaikutuksesta kunniakulttuuriin

 

Eva Tawasoli luennoi:

 • Lyhyt musiikkivideo kunniaväkivallasta

 • Kunniaväkivallan muodoista tarkemmin

 • Kunniaväkivallan tunnistaminen: Kuka voi joutua kunniaväkivallan uhriksi ja kuka/ketkä väkivaltaa harjoittavat (käytännön esimerkit)

 • Puheeksi oton taito: ammattilaisen rooli kunniaväkivallan tunnistamisessa, sen ennaltaehkäisyssä sekä siihen puuttumisessa

 • Kulttuurisensitiivisyys – hyvä vai paha?

 • Julkissektoreiden moniammatillisen yhteistyön merkitys

 • Minkälaisia muutoksia yhteiskunnallisella tasolla tarvitaan ilmiön kitsemiseen

 

 

Tilaisuus maksaa 10€, johon kuuluu lounas. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen ja maksun voi suorittaa käteisellä tai kortilla paikan päälle tullessa. Toivomme tasarahaa mikäli maksat käteisellä. Mikäli sinulla on joku erityinen kysymys mihin toivot vastausta, laita se ilmoittautumisen yhteydessä, jotta voimme toimittaa sen eteenpäin Evalle ja Seidalle.

 

 


Järjestäjä

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Kansainvälisen työn pastori / Pastor for international work, turvapaikanhakijat, paperittomat ja hätämajoitus
Oulun seurakuntayhtymä
Seurakuntatyön erityispalvelut
Isokatu 17 (kolmas kerros), PL 122
90101 Oulu

Our aim is to help foreigners in Finland to find their way into the church. At the moment we focus on services in different languages, pastoral counseling and supporting immigrants in becoming full members of the society. Currently there is mass in English and Arabic (Sudanese) on every Sunday and in Hungarian few times a year.
 
Our possibilities allow us to arrange services in German, French, Swahili, Turkish, Serbo-Croatian and several other languages. Our workers, priest, deacons and deaconesses are educated to provide high standard pastoral counseling. Immigration is not an easy path. If you feel the need to talk to someone and relieve the burden we are here to listen.

Lähetyssihteeri, vapaaehtoistyön koordinaattori, vapaaehtoistyo.fi/oulu ylläpitäjä, turvapaikanhakijat, paperittomat ja hätämajoitus
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17
90100 Oulu