Messias-oratorio

to 30.5. kello 16.00

Messias-oratorio Karjasillan kirkko

G. F. Händelin Messias-oratorio

Konsertissa esiintyy Karjasillan seurakunnan Cantio Laudis -kuoro, Oulun Kamariorkesteri sekä solistit  kuorokapellimestari Olli Heikkilän johdolla. Solisteina laulavat Marjaana Kaisto, Sanna-Mari Muta ja Viena Yrjänä, sopraano, Sirkka Rautakoski, altto, Ossi Jauhiainen, tenori sekä Joose Vähäsöyrinki, basso.

G. F. Händelin vuonna 1741 säveltämä Messias-oratorio on yksi luterilaisen kirkkomusiikkiperinteen merkittävimpiä säveltaideteoksia, ja se on säilyttänyt elinvoimaisuutensa läpi vuosisatojen. Teoksen teksti on kokonaisuudessaan Raamatusta, ja sävellyksen alkuperäinen tehtävä oli puolustaa kristinuskoa. Oratorion tunnetuin kohta on toisen osan päättävä Halleluja-kuoro. Kerrotaan, että Lontoon ensiesityksessä maaliskuussa 1743 kuningas Yrjö II nousi voimakkaan liikutuksen valtaamana spontaanisti seisomaan Hallelujan sävelten alkaessa soida.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma on 10€. Konsertti toteutetaan Siilinjärven ja Karjasillan seurakunnan yhteistyönä. Konsertin kesto on 2,5h sisältäen n. 10 min väliajan.


Järjestäjä

Karjasillan seurakunta

Katso myös

ti 23.7. klo 20.00

Oulun tuomiokirkko

"Samassa sykkeessä"

Kamarimusiikkia ja runoja
ti 30.7. klo 20.00

Oulun tuomiokirkko

Urkukonsertti, MARKKU MÄKINEN

"100 vuotta Suomen ja Italian välisten diplomaattisuhteiden solmimisesta"
ti 6.8. klo 20.00

Oulun tuomiokirkko

Urkukonsertti, James D. Hicks (USA)

Pohjoismaiden urkumusiikki