Earth Hour Elämysten illallinen -ilmastotapahtuma

la 30.3. kello 17.00 - kello 22.00

Earth Hour Elämysten illallinen -ilmastotapahtuma Karjasillan kirkko

Karjasillan kirkossa vietettävä Elämysten illallinen -ilmastotapahtumassa tarjolla on kasviruoka illallisen lisäksi John Websterin dokumenttielokuva Tulevilla rannoilla, elokuvamusiikkia uruilla sekä kahden vartin rukoushetki ehtoollisella. Valot sammutetaan kirkossa klo 20.30. Tunnelmointi kynttilänvalossa jatkuu aina klo 22 saakka.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunnin ajaksi. Perinteiseen tapaan tapahtuman teemana on ollut myös maailman suurin kynttiläillallinen.

Lue lisää: earthhour.fi

Tapahtumassa nähdään ohjaaja John Websterin dokumenttielokuva Tulevilla rannoilla eng. Little Yellow Boots. Elokuva ei ole perinteinen ilmastonmuutosdokumentti. Se on elokuvan muotoon tehty kirje ohjaajan syntymättömälle lapsenlapsenlapselle pikku-Doritille. Hän elää vuonna 2060 todennäköisesti hyvin erilaisella maapallolla kuin me nyt. Elokuvassa matkataan Espoosta Siperiaan ja Marshallinsaarilta New Yorkiin. Elokuvassa ilmastonmuutos tulee käsiteltäväksi koskettavien haastattelujen kautta ja haastaa pohtimaan mennyttä ja tulevaa - millaisella rantaviivalla Dorit seisoo vuonna 2060? Ennen kaikkea se muistuttaa, että yhdelläkin ihmisellä on merkitystä. Jokaisessa meissä on kyky muuttaa maailmaa. Katso elokuva traileri klikkaamalla kuvaa.

Elokuvan sivut: littleyellowbootsmovie.com

Elokuvan jälkeen tarjolla on kasvisruoka illallinen kynttilänvalossa. Illallisen hinta on 10 euroa/aikuinen ja alle 10-vuotiaat lapset 5 euroa/lapsi. Illalliseen sisältyy buffet -pöytä jälkiruokineen ja juomineen. Tuotolla tuetaan Tansaniassa tehtävää puiden istutusprojektia.

Kello 20 kirkossa vietetään kahden vartin rukoushetki, joka sisältää ehtoollisen. Musiikista vastaa nuorten musiikkiryhmä.

Valot sammuvat kirkossa klo 20.30 rukoushetken päätteeksi ja tapahtuma huipentuu urkuri Elias Niemelän konserttiin, jossa on luvassa elokuvamusiikista tuttuja teemoja.


Järjestäjä

Karjasillan seurakunta

Kappalainen, Karjasilta-Kaukovainion aluetyö aluevastaava. Työalana aikuistyö, lähetystyö ja viestintä.
Karjasillan seurakunta
Nokelantie 39
90150 Oulu
Nuorisotyönohjaaja, Kaakkurin aluetyö
Karjasillan seurakunta
Nokelantie 39
90150 Oulu