Hyvä seurakuntalainen!

Kevät ja pikkuhiljaa myös odotettu kesä saapuu! Ja iloksemme rokotusten myötä hieman hellittävämpi koronatilanne. Maailmanlaaja pandemia vaikuttaa kuitenkin edelleen elämäämme ja myös Oulun seurakuntien toimintaan. 

Tulevana sunnuntaina 23.5 messuun voi saapua 80 henkeä paikanpäälle; sijoittuen 20 aina kuhunkin ristin sakaraan turvavälein. Jumalanpalveluselämä toteutuu edelleen tuttuun tapaan myös virtuaalikirkon (www.virtuaalikirkko.fi) kautta. Virtuaalikirkossa lähetetään paljon myös muuta ohjelmaa, kuten konsertteja. Seurakunnan toimintoja löytyy myös eri sosiaalisen median alustoilta.

Ehtoolliselle osallistuminen on tällä hetkellä mahdollista itse messussa ja myös ns. jälkiehtoollisella messun jälkeen klo 11.-12.00 välillä. Yksityisehtoollinen on myös luonnollisesti mahdollinen. Ole yhteyksissä seurakuntaan, jos toivot kotiehtoollista tai sairaan ehtoollista.

Väkimäärä rajoitus 80 henkeä sektoreittain koskee myös koskee myös kirkollisia toimituksia, häitä, hautajaisia ja kasteita.

Seurakuntien diakonia ja ruoka-apu toimii normaalisti. Seurakunnan työntekijä on aina tavoitettavissa esimerkiksi puhelimella, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta keskustelua varten.

Kesän tullen kirkko on auki päivittäin 24.5 alkaen klo 10-20.00. Kielitaitoinen opas on paikalla. Keskiviikkoisin myös pappi on paikalla keskustelua varten. Voit pyytää oppaalta esittelyä ja osallistua kirkkokierroksiin. Lähde myös liikkeelle kaupunkiluontoon tai puistoihin Rukouskävelyjen kanssa, Saat kirkosta oppaan mukaan matkallesi. Jos pidempi vaellus kiinnostaa, Oulujoen Pyhiinvaellus tarjoaa siihen mahdollisuuden! Siitäkin saat lisätietoa kirkossa, qr-koodien ja oppaiden kautta. 

Cafe Krypta avautuu kesäkuussa, 14. päivä. Pullapyörä tuo pullat kotiovelle keskustan alueella, jos et pääse itse hakemaan. Perjantaisin tarjoamme myyntiin Perjantai Piknik korin sisältöä! Tervetuloa nautiskelemaan Cafe Kryptan herkkuja ja viivähtämään pilvikirsikoiden katveessa!

Pikku-Sofian kirkolla kirkonrotat ottavat vastaan perheen pienimmät. Lasten kirkkokierroksia on myös luvassa.

Toivotaan lämmintä ja kaunista KirkkoKesää!

 

Satu Saarinen, Oulun tuomikirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti

tel. 040 556 7840; satu.saarinen@evl.fi

 

 

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkkoseurakunta on vireä ja moni-ilmeinen, oululainen seurakunta, jonka moni muuallakin Oulussa asuva kokee omakseen. Seurakunnan alue käsittää aivan ydinkeskusten lisäksi Raksilan ja Toivoniemen, sekä Etu-Lyötyn ja Limingantullin. Seurakunnan alueelle rakentuu parhaillaan runsaasti uusia asuntoja. Tällä hetkellä meitä tuomiokirkkoseurakunnan jäseniä on noin 16 000 – kaikenikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia, nuoria, nuoria aikuisia, perheitä, vanhuksia ja yksineläviä - koko elämän kirjo!

Seurakunta on aina jäsentensä näköinen. Me työntekijät olemme teitä jokaista palvelemassa. Kutsumme sinua paitsi osallistumaan, myös mukaan toimimaan ja ideoimaan!

Toiveemme on, että voisit kokea seurakuntamme yhteisönä, jossa on paikka myös Sinulle. Paikka, jossa kantaa Jumalan rakkaus ja yhteys toinen toisiimme erilaisuuksistamme huolimatta. 

Tule mukaan toimimaan tai osallistumaan. Olet tervetullut!

Terveisin Oulun tuomiokirkkoseurakunnan työntekijät

 

Jumalanpalvelukseen voi osallistua joka sunnuntai myös netissä: http://www.virtuaalikirkko.fi/

Ota yhteyttä

Tuomiorovasti, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto: Puheenjohtaja
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17
90100 Oulu

Ota yhteyttä

Seurakuntasihteeri
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu
Seurakuntasihteeri
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
+358 08 316 1401
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

Diakonian ajanvaraus taloudellisissa asioissa

ma klo 9-11 puh. 044 3161 419 tai käymällä Isokatu 17 (1. krs.).

Muissa asioissa ota yhteyttä alueesi diakoniatyöntekijään.

Asiakas ja diakoniatyöntekijä keskustelevat pöydän ääressä.

Kuva: Kaisa Jaakkola

 

Tuokiokuvia seurakuntamme arjesta

Piirros: Isonen kuva: Mono Kuoppala

Kuvassa Oulun tuomiokirkko kesällä kuvattuna. Kuva: Sanna Krook
Kuva: Sanna Krook