Ulkomaanripari 2020

(päivitetty 6.5.2020)

Hyvät ulkomaan ryhmän rippikoululaiset ja huoltajat,

Nyt on varmistunut se tieto, että Saksaan ei ole kesäkuussa mahdollista matkustaa pitämään rippikoulua ja ulkomaanmatkailun uudelleen sallimisen aikataulu näyttää niin epävarmalta, että matkan ajankohtaa ei ole järkevää yrittää siirtää esimerkiksi koulujen syyslomalle. Näin ollen rippikoulu muuttuu kotimaassa järjestettäväksi. Ulkomaan reissu olisi taatusti ollut teille erittäin odotettu osa tulevaa kesää ja pettymys on suuri ja ymmärrettävä.

Lisäksi Oulun seurakunnat ovat tänään yhdessä päättäneet, että tänä kesänä mitään rippikouluja ei järjestetä leiriolosuhteissa. Sen sijaan rippikoulut toteutetaan kaupunkialueella 4-6 päivän mittaisina päivärippikouluina. Lue aiheesta laajempi tiedote perusteluineen tästä: https://www.oulunseurakunnat.fi/uutiset/-/news/71423409/

Ripariryhmä kokoontuu siis päiväsaikaan ja yö nukutaan kotona. Ulkomaan ryhmän päivärippikoulu kestää 5 päivää ja se järjestetään samaan aikaan kuin Saksan matka olisi ollut. Se, minä päivinä tullaan paikalle, tarkentuu, kun saamme varmistettua ryhmälle kokoontumispaikan. Ulkomaan ryhmän päivärippikoulu järjestetään keskustan seurankuntatalolla tai muissa tiloissa keskustassa, jotta nuorten eri puolilta Oulua on mahdollista saapua paikalle julkisilla. Kaupungissakin rippikoulupäiviin otetaan mukaan samaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa, joka tekee leiritunnelman. Isoset ovat mukana rippikoulussa ja ryhmää jaetaan tarvittaessa siten, että koolla ei ole koskaan yli 50 ihmistä.

Myös kesän konfirmaatiot järjestetään 50 hengen kokoontumisrajoituksen puitteissa. Rippijuhlapäivä muodostuu niin, että rippikouluryhmä jaetaan useampaan osaan ja konfirmaatioita on monta peräkkäin. Tämän takia joudumme valitettavasti ilmoittamaan myös, että ryhmänne konfirmaatiopäivä vaihtuu, koska alkuperäisenä konfirmaatiopäivänä kirkossa ei ole tilaa tarpeeksi monelle ryhmälle. Uusi rippijuhlapäivä on 28.6. ja paikkana Oulujoen kirkko. 50 hengen rajan takia konfirmaatiotilaisuuteen jokainen nuori saa ottaa 2-3 vierasta ryhmäkoosta riippuen. Kaikki konfirmaatiot striimataan niin, että kaikkien rippijuhlavieraiden on mahdollista videon välityksellä osallistua nuoren tärkeään hetkeen. Jako konfirmaatioryhmiin tehdään teidän toiveitanne kuunnellen, jotta kaverukset pääsevät kirkkoon samaan aikaan. Oman konfirmaationne kellonaika tarkennetaan siis myöhemmin.

Rippikoulun toteutustavan muutoksesta johtuen rippikoulumaksu alenee tavanomaisen päivärippikoulun maksuun 30 euroa. Jo maksetusta rippikoulumaksusta teille palautetaan ylimenevä osa. Palautuksen saamiseksi lähettäkää osoitteeseen laskutus.oulu@evl.fi sähköposti, jossa on seuraavat tiedot:

Rippikoululaisen nimi ja tieto mihin ryhmään hän kuuluu (ulkomaan rippikoulu)
Sen henkilön nimi ja tilinumero, jolle maksun palautus tehdään

 

Mikäli rippikoululainen ei terveydellisestä syystä voi osallistua päivärippikouluopetukseen tai hän esimerkiksi sairastuu omalla riparillaan, seurakunta järjestää kesäloman lopussa etärippikoulun. Pyydämme ilmoittamaan tarpeestanne etärippikouluun pikaisesti, jotta saamme tiedon, montako tulijaa etävaihtoehtoon olisi. Aikataulu, toteutustapa ja konfirmaatio tarkennetaan osallistujien määrän ja tarpeiden pohjalta.

Lähipäivinä ja -viikkoina on luvassa lisää tietoa rippikouluista ja konfirmaatioista. Järjestämme myös ennen rippikoulun alkua jokaiselle ryhmälle vanhempainillan muodossa tai toisessa. Pyydämme siis vielä kerran kärsivällisyyttä. Ottakaa yhteyttä rippikouluvastaaviin, jos tarvitsette nopeasti jotain lisätietoa.

Kaikki nämä muutokset ovat erittäin harmillisia ja Saksan ryhmän muutos on kaikista isoin. Rippikoululeiri ja sen päätteeksi oleva konfirmaatio on nuorille ja perheille iso ja tärkeä kokemus. Suremme teidän kanssanne sitä, että yhteistä reissua ei tänä kesänä koeta ja konfirmaatio vietetään pienimuotoisesti. Teemme kaikkemme, että päivärippikoulussa toteutuu turvallisesti se, mitä rippikoulu parhaimmillaan on - yhdessäolon ja hauskanpidon kautta oppimista itsestä ja Jumalasta.

Nürnberg, Etelä-Saksa, hinta-arvio 700 euroa

Osoite: Schullandheim Vorra, Hirschbacher Str. 2, 91247 Vorra, Deutschland


Ti 29.10 klo 18 Alkuinfo, Hintta
Pe 6.12. klo 9.45 ja 10 Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku ja jumalanpalvelus, Oulujoen kirkko
La 14.12 klo 18 Nuorten joululaulut, Oulujoen kirkko
Su 26.1 klo 10 Rippikoulusunnuntain messu, Oulujoen kirkko
To 13.2 klo 18-19.30 Lähetysilta, Hintta
La 21.3 klo 10-15 Opetuslauantai, Hintta, PERUTTU!
La 25.-26.4 Intensiivileiri SIIRTYY TOISEEN AJANKOHTAAN
Ke 6.5 klo 18 Leiri-info rippikoululaisille ja huoltajille, Hintta
Pe 5.-12.6 Leiri, Vorra, Nürnbergin kaupungin lähellä, Saksa
La 13.6 klo 17 Konfirmaatioharjoitus ja valokuvaus, Oulujoen kirkko
Su 14. 6 klo 13 Konfirmaatio, Oulujoen kirkko

Ryhmän työntekijät:

Ilkka Mäkinen, pappi 050-4334095

Jouni "Jone" Heikinheimo 040-7379643

Sähköpostit: etunimi.sukunimi @ evl.fi