Korona-avustuksen hakeminen Oulun seurakunnissa

Onko kotitaloutesi kokenut taloudellisia menetyksiä koronan vuoksi?

Opetus - ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtionavustusta jaettavaksi korona-avustuksena seurakuntien diakoniatyön välityksellä. Oulun seurakuntayhtymässä avustukset jaetaan seurakuntatyön erityispalvelujen kautta.

Avustusta haetaan alla olevalla lomakkeella. Voit tulostaa lomakkeen itse tai hakea sen oman seurakunnan diakoniatyöntekijältä. Hakemuksia saa myös Keskustan seurakuntatalon infosta, Isokatu 17.

Avustussummat ovat suuruudeltaan 500-5000 €. Hakuaika 31.3.2021 mennessä. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja päätöksestä ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi, miten korona on vaikuttanut kotitalouden taloudelliseen tilanteeseen (esim. lomautus, työttömyys, muu syy). Avustusta ei myönnetä sakkoihin ja lainoihin, eikä yritystoimintaan. Yrittäjät voivat hakea avustusta oman palkan pienemisen tai loppumisen aiheuttamaan taloudelliseen ahdinkoon. Avustusta ei anneta rahana hakijalle. Avustuksella voidaan maksaa muun muassa laskuja ja myöntää ostokortteja. Hakijan elämäntilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Avustuksen käsittelemiseksi tarvitsemme kirjallisen suostumuksen tietojen tallentamista ja käsittelyä varten. Suostumuskaavake on hakemuksen mukana. Hakemuksen liitteeksi tarvitsemme kuukauden tiliotteen ja toimeentulotukipäätöksen, jos olet oikeutettu siihen. Täytä hakemus huolellisesti ja muista liitteet ja allekirjoitus.

Avustuksen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Marja Posioon, puhelin 040 574 7169, sähköposti marja.posio@evl.fi.

Lähetä avustushakemus osoitteeseen: Diakoniatyöntekijä Marja Posio, Isokatu 17, PL 122, 90101 Oulu. Kuoreen merkintä Korona-avustukset. Voit myös palauttaa hakemuksen Keskustan seurakuntatalon infoon Isokatu 17. Infosta saa myös hakemuksia ja palautuskuoria hakemuksen lähettämiseen.

> Tulosta hakemuslomake tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä(pdf)

> Tulosta hakemusohjeet tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä(sama teksti kuin tällä sivulla), pdf

Kannosta nousee vihreä verso