Seurakuntalaisia kutsutaan piispantarkastuksen tilaisuuksiin

Piispantarkastuksella on pitkä historia ja juhlallinen nimi, mutta kysymys on yksinkertaisesta asiasta. Piispantarkastuksen yhteydessä seurakunnalta kysytään mitä seurakunnalle kuuluu. Seurakuntalaisille piispantarkastus on hyvä mahdollisuus myös tavata piispaa ja esittää kysymyksiä ja kommentteja seurakunnasta. 

Piispa vierailee säännöllisesti hiippakuntansa seurakunnissa. Piispa Jukka Keskitalolle tämä on hänen virkakautensa ensimmäinen piispantarkastus. Karjasillan seurakunnan edellinen piispantarkastus oli vuonna 2009. 

Piispantarkastuksen tavoitteena on tukea seurakuntaa sen tarpeista käsin. Sen aikana arvioidaan mitä seurakunnalle, sen jäsenille ja työyhteisölle kuuluu. Samalla tarkastellaan toimintaympäristön muutoksia ja pohditaan seurakunnan tulevaisuuden näkymiä. Tarkastuksen aikana piispa tapaa ja kuulee myös alueen erilaisia toimijoita. Karjasillan piispantarkastuksen yhteydessä Kaleva, Kastellin monitoimitalo ja Caritas ovat kutsuneet piispan vierailulle. 

Tarkastuksen yhteydessä esiin nousevat kysymykset, toiveet ja kommentit ovat tärkeitä seurakunnallisen työn arvioinnissa. Parhaimmillaan piispantarkastus on oppimisprosessi, johon kuuluu erilaisia tapaamisia ja työskentelyjä yhdessä seurakuntalaisten verkostojen, luottamushenkilöiden ja työyhteisön kanssa. 

Piispantarkastus alkaa perjantaina aamulla hartaushetkellä ja aamukahveilla Kastellin kirkossa. Illalla piispa Jukka Keskitalo on Majakkaillan vieraana. Illassa esiintyy myös lauluyhtye Sointu, joka on syntynyt palavasta halusta laulaa yhdessä Jumalamme kiitokseksi ja kunniaksi. Seurakunnan nuortenkuorosta ulos kasvaneet naiset päättivät jatkaa yhdessä laulamista ja perustivat Soinnun vuonna 2009. Illassa on tarjolla myös iltapala.

Piispantarkastus huipentuu sunnuntaina Karjasillan kirkossa pidettävään piispanmessuun, joka on koko seurakunnan yhteinen juhla. Messun jälkeen on yleinen piispantarkastus sekä juhlalounas- ja kahvit. Messu on kuunneltavissa Radio Deissä ja nettiradiossa. 

Karjasillan kirkko