Uutislistaukseen

Oulun seurakunnissa runsas kesämusiikkitarjonta

Haukiputaan Kesäillan sävelhartaudet täyttää 30 vuotta

Haukiputaan kirkko

Haukiputaan kirkossa järjestetään osa Kesäillan sävelhartauksista. Kuva: Juho Alatalo / Studio Ilpo Okkonen.


Oulun kirkoissa ja seurakuntataloissa on kesän aikana tarjolla monipuolinen kattaus konsertteja, sävelhartauksia ja muita musiikkitapahtumia. Urku- ja muun perinteisen kirkkomusiikin lisäksi kuullaan muun muassa kitara- ja harmonikkamusiikkia sekä lauletaan yhdessä kesäisiä lauluja. 

Kaikkiin kesämusiikkitapahtumiin on vapaa pääsy. Osaan konserteista on viiden tai kymmenen euron käsiohjelmamaksu. Kesämusiikkitarjontaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/kesamusiikkia.

Kesäillan sävelhartaudet ovat kohtaamispaikka

Haukiputaan seurakunnassa järjestettävä Kesäillan sävelhartaudet -sarja täyttää tänä kesänä 30 vuotta. Sarjan teemaksi on vakiintunut ”Soi kunniaksi Luojan!”. Sävelhartaudet järjestetään 1.7. -26.8. joka torstai kello 20 kirkossa tai seurakuntakeskuksessa. 

Kesäsarja on laulumusiikkipainotteinen ja samalla monipuolinen, sisältäen muun muassa monia eri soittimia. Tilaisuudet kestävät noin tunnin ja niihin sisältyy myös virsilaulua ja iltahartaus. 

”Vuonna 1991 kirkkoherra Timo Holma rohkaisi minua nuorena kanttorina järjestämään tilaisuuksia. Samana vuonna otettiin käyttöön uusi seurakuntakeskus, jonka iso sali on akustiikaltaan hyvä. Sävelhartaudet saivat heti hyvän vastaanoton”, kertoo Haukiputaan seurakunnan kanttori Hannu Niemelä.

Niemelän mukaan sävelhartaudet ovat odotettuja tapahtumia, ja niissä käydään paljon myös naapuriseurakunnista. ”Tilaisuudet ovat luonteva kohtaamispaikka haukiputaalaisille ja kesävieraille.”

Juhlavuoden kunniaksi esiintyjissä on monia haukiputaalaistaustaisia muusikoita. Sarjan avaavat 1.7. haukiputaalaiset laulajat Reijo Alatalo, Pekka Manninen ja Raimo Paaso sekä Haukiputaalla syntynyt urkutaiteilija Elias Niemelä. Heinäkuun 15. päivä esiintyy haukiputaalaislähtöinen, nykyään oopperalaulajana Saksassa toimiva baritoni Juha Koskela säestäjänään serkkunsa, kapellimestari Kari Kropsu. Sarjan päättävät elokuun lopussa Aava- ja Illusia-kuorot Eeva Maija Sorvarin johdolla. 

17.6.2021 09.36