Uutislistaukseen

Hautausmaakierroksilla historian havinaa ja oululaisia elämäntarinoita  

Suositut hautausmaakierrokset saavat jatkoa tänäkin kesänä Oulujoen hautausmaalla sekä Oulun hautausmaalla, Intiössä. Osallistuminen on täysin maksutonta, ja kierrokset toteutetaan säästä riippumatta.   

Oulun hautausmaa Intiössä kesäisenä päivänä.

Oulun hautausmaan hautakivet kertovat tarinaa Oulun historiasta.

Kierrosten henkilömäärää rajoitetaan, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia. Siksi osallistujien on ilmoittauduttava ennakkoon soittamalla numeroon: 040 509 5796.  Intiön osalta ilmoittautumisia otetaan vastaan kierrosta edeltävään perjantaihin saakka. Mukaan saa tulla ainoastaan täysin terveenä.  

Kierrosten toteutuksesta vastaavat ammattitaitoiset oppaat, järjestäjinä toimivat yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakunnat, Go Arctic Events ja Oulun seudun oppaat ry. Oulujoella kierroksia järjestetään 1.7., 15.7. ja 5.8. kello 17.30–18.45. Kohteena on Pohjois-Suomen ainoa puujugend-tyyliä edustava Oulujoen kirkko ja samalla tutustutaan myös Oulujoen pappilaan ja Oulujoen hautausmaahan. Lähtöpaikkana on Oulujoen kirkon ja hautausmaan pysäköintialue osoitteessa Sangintie 131.  

Oulun hautausmaalla Intiössä kierroksia järjestetään maanantaisin ajalla 14.6.–16.8. Ensimmäinen lähtö on kello 17.30 ja toinen kello 19 Puistopuutarhurin talon edestä (Kajaanintie 1).  Kierrosten teemat vaihtelevat: mukana on muun muassa tarinoita oululaisista vaikuttajanaisista, merenkulun ja tervakaupan kulta-ajan suuruuksista, sodan ja rauhan sankareista sekä kulttuuripersoonista kuvataiteen, kirjallisuuden ja musiikin aloilta. Yleisesti kierrokset keskittyvät elämäntarinoihin kunkin teeman mukaisesti, mutta kierroksen aikana tutustutaan myös hautausmaan moniin muistomerkkeihin ja kristilliseen hautausmaakulttuuriin. 

 

Oulun hautausmaan kierrosten teemat Intiössä kesällä 2021  


14.6. Siveltimellä ja sulkakynällä & Mistä Oulu ennen  

21.6. Kaiken takana on nainen  

28.6. Taiteillen Oulussa & Kynästä kirjoihin ja kansiin 

5.7. Laulua ja soittua &  Siveltimellä ja sulkakynällä 

12.7. Työn sankarit & Kynästä kirjoihin ja kansiin 

19.7. Kaiken takana on nainen & Leipää ja sirkushuveja 

26.7. Kynästä kirjoihin ja kansiin & Mistä Oulu ennen eli 

2.8. Työn sankarit & Laulua ja soittua 

9.8. Sodan ja rauhan sankareita & Kynästä kirjoihin ja kansiin 

16.8. Sodan ja rauhan sankareita & Leipää ja sirkushuveja 

 

Julkaistu 11.6.2021

Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

11.6.2021 09.55