Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkko ja Haukiputaan kirkko palvelevat tiekirkkoina tänä kesänä

Sadat tuhannet matkailijat pistäytyvät tänäkin kesänä ympäri Suomen tiekirkoissa, joita on kaikkiaan noin 265. Tiekirkot pitävät ovensa avoinna vierailijoille ja tarjoavat levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Oulun ev.lut. seurakuntien kirkoista mukana ovat Oulun tuomiokirkko ja Haukiputaan kirkko.

Haukiputaan kirkon sisäkuva. Mikael Toppeliuksen upeat maalaukset elävöittävät kirkkoa.

Upea Haukiputaan kuvakirkko palvelee heinäkuussa Tiekirkkona.

Molemmissa paikoissa on kesäkahvila ja myös konsertteja kesän aikana. Tarkemmat tiedot löytyvät Oulun seurakuntien tapahtumakalenterista: www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Sinne on tallennettu myös muut Oulun seurakuntien kesäiset kahvittelupaikat. Kaikki Suomen tiekirkot on koottu Tiekirkot.fi-sivustolle. Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Oulun tuomiokirkko on avoinna 24.5.–31.8. kello 10–20 joka päivä. Kielitaitoiset oppaat ovat paikalla kaikkina päivinä. 

Maanantaisin kello 17 luvassa on opastettuja yleiskierroksia ja torstaisin kello 17 teemakierroksia, joiden aiheina ovat muun muassa merellinen Oulu, arkeologiset kaivaukset, kirkosta löytyvä symboliikka sekä Oulun kirkko ja sota. Haukiputaan kirkkoon voi tutustua heinäkuussa 1.–29.7. maanantaista perjantaihin kello 12–18.  

 

Tuomiokirkon Cafe Krypta ja Haukiputaan Tapulikahvila työllistävät oululaisnuoria

Molemmissa tiekirkoissa toimii kesäkahvila, joista löytyy herkkujen lisäksi myös muun muassa käsitöitä. Tuotto menee lähetystyöhön ja kahviloissa työskentelee oululaisia nuoria.  

Tuomiokirkon kellarissa sijaitseva Cafe Krypta on avoinna 14.6.–6.8. maanantaista torstaihin kello 10–18 ja perjantaisin kello 10–15. Juhannusviikolla torstaina 24.6. kahvila on auki kello 10–15 ja juhannusaattona 25.6. se on kokonaan suljettu. Kahvilan sisäänkäynti on Isokadun puolella. Tuomiokirkko on saanut oman nimikkopullan ja kaksi erilaista leivosta, joiden keltainen väri syntyy tyrni-tuorejuusto-täytteestä.  Viime kesänä lanseerattu Kryptan pullapyörä toimittaa leivonnaisia ennakkotilauksesta kotiovelle tai piknikille. Tuomiokirkon pihalla sijaitseva lasten oma Pikku-Sofian kirkko on avoinna 14.6.–6.8. maanantaista torstaihin kello 10–17 ja perjantaisin kello 10–15. Tuomiokirkon omat Kirkonrotat toimivat touhukavereina. 

Haukiputaalla kirkon kellotapulissa toimii TapulikahvilaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka on avoinna 9.6.–29.7. Kesäkuussa kahvilassa voi vierailla maanantaista perjantaihin kello 12–18. Heinäkuussa aukiolo on muuten sama, mutta torstai-iltaisin kahvila palvelee kello 20 saakka. Kirkossa ja seurakuntakeskuksessa järjestetään silloin kesäillan sävelhartauksia, joihin osallistuvat voivat käydä samalla myös kahvittelemassa. Juhannusviikolla torstaina 24.6. kahvila on auki kello 12–17 ja juhannusaattona 25.6. se on kokonaan suljettu. 

 

Kahvilatoimintaa myös Kiimingissä, Karjasillalla ja Ritaharjussa 


Kiimingin kirkon kellotapulissa palvelee kesäkahvila 15.6.–29.7. tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–15. Kirkko on avoinna kahvilan aukioloaikoina tutustumista ja hiljentymistä varten. Läheisen seurakuntakeskuksen ympäristössä voi seikkailla luontopolulla. Ritaharjun seurakuntakoti Varpusessa on kesäkahvila 10.–24. kesäkuuta maanantaista perjantaihin kello 13–14.30. Myös Karjasillan kirkolla on kesäkahvilahetkiä, joiden ajankohdat löytyvät Oulun seurakuntien tapahtumakalenterista: www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat

Lisätietoja tiekirkoista valtakunnallisesta  Suomen ev.lut. kirkon tiedotteesta. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tutustu Tiekirkot.fi-sivustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 


Julkaistu 8.6.2021

Kuva: Juho Alatalo/Studio Ilpo Okkonen Oy

8.6.2021 13.00