Uutislistaukseen

Caritas Palvelut siirtyy Helsingin Diakonissalaitoksen omistukseen

Caritas-säätiö on 31.8.2020 myynyt omistamansa Caritas Palvelut osakeyhtiön Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle. Historiallinen kauppa merkitsee uutta vaihetta jo 20 vuotta jatkuneessa tarinassa.

Oulun seurakuntayhtymän logo.

Caritaksen tarina alkoi 1990-luvun lopulla, kun vanhus-, vammais- ja veteraanijärjestöt perustivat yhdessä Oulun seurakuntayhtymän kanssa sekä Oulun kaupungin myötävaikutuksella säätiön. Sen tarkoituksena oli kristillisen diakonian hengessä edistää vanhusten ja vammaisten asumisoloja, terveyttä ja kuntoutusta. Tämän tehtävän toteuttamiseksi säätiö on perustanut osakeyhtiöitä, joista yksi on Helsingin Diakonissalaitokselle myyty yhtiö.

”On hyvä asia, että uusi omistaja on arvoiltaan diakonialähtöinen toimija. Caritaksen työntekijät siirtyvät uuden toimijan palvelukseen. Diakonissalaitos on uusia diakonisia avauksia toteuttava tunnettu hyväntekijä, jolla on kestävät arvot. Näiden varassa vuonna 1867 perustettu toimija on pärjännyt tähän päivään saakka ja suuntaa vahvempana kohti tulevaisuutta. Vanhukset ja vammaiset ansaitsevat palveluita, joissa on mukana diakonialähtöisyys”, sanoo Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen.  

”Caritas-säätiön hallinnossa on nyt pohdinnan paikka, millä tavalla se toteuttaa Caritas Palvelut Oy:n myynnin jälkeen sitä tehtävää, jota varten säätiö on aikanaan perustettu. Tämä voi olla uuden Caritas-tarinan alku, jonka muoto toivottavasti hahmottuu tulevien vuosien aikana.” 

Aiheesta lisää: Caritas ja Diakonissalaitos 

31.8.2020 15.12