Uutislistaukseen

Eloisa ikääntyminen -nettiseminaari pureutuu ikäihmisten ajankohtaisiin kysymyksiin  

Oulun hiippakunta, Oulun ev.lut. seurakunnat, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto, Oulun yliopisto, Caritas-säätiö sekä Oulun kaupunki järjestävät yhdessä Eloisa ikääntyminen -seminaarin syyskuun 24. päivänä.

Kuvassa kaksi ikäihmistä kulkee koiransa kanssa yhtämatkaa syksyistä tietä pitkin.

Kaikille avoin ja ilmainen nettiseminaari lähetetään osoitteessa www.virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä., ja siitä jää myös tallenne Virtuaalikirkon videoarkistoon.  

Nettiseminaari on nähtävissä Virtuaalikirkossa.

Seminaarin kohderyhmään kuuluvat ikääntyneet ja heidän perheenjäsenensä sekä lääketieteen ja hoitoalan opiskelijat, kouluttajat ja työntekijät sekä kaikki asiasta kiinnostuneet. Tapahtuman toivotaan tavoittavan myös yhteiskunnallisista päätöksistä vastaavat henkilöt eri toimielimissä.   

Seminaarin avaa piispa Jukka Keskitalo teemalla arvokas vanhuus. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen puhuu hyvän vanhuuden turvaamisesta. Oulun yliopiston geriatrian professori Jouko Laurila käsittelee puheenvuorossaan iäkkään ihmisen toimintakykyä ja elämänlaatua. Kaupungin näkökulman seminaariin tuo Oulun kaupungin vanhustyön johtaja Mervi Koski. Lopuksi kuullaan geriatrian erikoislääkäri Petteri Viramon ajatuksia teemasta: voiko hoivaa tuottaa eettisesti ja samalla taloudellisesti kestävällä pohjalla.    

Seminaari on jatkoa viime syksynä järjestetylle Älkää unohtako toisianne -tapahtumalle, joka sai paljon positiivista palautetta.  Ikäihmisiä koskevalle keskustelulle on runsaasti tarvetta edelleen, kertoo Oulun seurakuntien vanhustyön pastori Markku Palosaari:  

” Viime vuosina on tapahtunut paljon edistystä. Meillä on nyt vanhuspalvelulaki, ja muistisairaita ihmisiä tuetaan aiempaa paremmin. Ikäihmisiä koskevaa tutkimustietoa on nyt entistä enemmän ja hoitotapoja sekä alan koulutusta on kehitetty. Paljon on kuitenkin edelleen tehtävää etenkin koulutuksen saralla, jotta tutkimustyön tulokset saataisiin hyödynnettyä arjessa.” 


-----------------------------------------------------

Eloisa ikääntyminen-seminaari  

Kaikille avoin, maksuton nettiseminaari osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi to 24.9. kello 9-11
 

9.00 Arvokas vanhuus, seminaarin avaus.  Jukka Keskitalo, piispa 


9.20 Miten turvataan hyvä ja turvallinen vanhuus? Terttu Savolainen, ylijohtaja, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 


9.45 Iäkkään ihmisen toimintakyky ja elämänlaatu.  Jouko Laurila, geriatrian professori, Oulun yliopisto  


10.10 Ikävoimainen Oulu. Mervi Koski, vanhustyön johtaja, Oulun kaupunki 


10.35 Voiko hoivaa tuottaa eettisesti ja samalla taloudellisesti kestävällä pohjalla? Petteri Viramo, geriatrian erikoislääkäri

 

Julkaistu 31.8.2020, päivitetty linkki Virtuaalikirkon tallenteeseen 25.9.2020

31.8.2020 12.31