Uutislistaukseen

Ensimmäinen pyhiinvaellusreitti Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun seurakuntayhtymälle 60 000 euron rahoituksen, jonka avulla suunnitellaan Oulujokivartta etenevä, niin sanottuun tervareittiin tukeutuva Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti. Oulun tuomiokirkon ja Oulujoen kirkon lisäksi neljä kulttuurihistoriallisesti arvokasta puukirkkoa yhdistävä reitti on tarkoitus avata käyttöön Oulussa 20.5.2021.  

Oulun _seurakuntayhtyma.jpg

Matkailijoille 128 kilometrin luontovaellus tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiselle ja kulttuurielämykselle

”Ihmiset kaipaavat mahdollisuutta rauhoittumiseen ja erilaiset pyhiinvaellusreitit ovat tänä päivänä hyvin suosittuja ympäri maailmaa. Digitalisoinnin avulla pystymme tukemaan hengellisyyden lisäksi muun muassa historiallista, kulttuurista ja arkkitehtonista näkökulmaa”, kuvailee hanketta Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen.

Pelillisyys ja osallistaminen keskiössä

Hankkeessa rakennetaan fyysinen ja virtuaalinen pyhiinvaellus-, elämys- ja matkailureitti Oulun seudulle välille Oulunsalo-Oulu-Muhos-Utajärvi-Rokua-Vaala. Tavoitteena on myös kehittää interaktiivinen mobiilisovellus, jota käytetään ulkoilmaan ja maastoon sijoittuvien reittien opastuksessa. Tässä hyödynnetään mm. paikannus-, kuvantunnistus-, AR- ja VR-teknologiaa sekä QR-tekniikkaa.

Sisällön suunnitteluun otetaan mukaan monipuolisesti erilaisia käyttäjäryhmiä, kuten lapsia, nuoria, työyhteisöjä, ikääntyneitä ja läheisensä menettäneitä ihmisiä. 

Tuloksena syntyy myös yritysten käyttöön uudentyyppisiä tuotteita ja palveluja, joilla lisätään alueen luonto-, kulttuuri- ja hyvinvointimatkailun houkuttelevuutta. Samalla kehitetään eritasoisia oppimis- ja kehittämistehtäviä, julkaisuja sekä hyödynnetään pelillisyyttä.

 
Oulun seurakuntayhtymän ja Oulun seurakuntien lisäksi hankkeessa ovat mukana Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat ja seurakunnat, Humanpolis Oy, Rokua Geopark ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko.


Lisätiedot: 
Pekka Asikainen, yhtymäjohtaja, Oulun seurakuntayhtymä, 040 772 6066, pekka.asikainen@evl.fi

 

Uutista muokattu 12.2.2021: kuva vaihdettu, Oulujoen pyhiinvaellushankkeen julkistamistilaisuuden ajankohta päivitetty (20.5.) ja hankkeen yhteistyökumppanilista päivitetty ajan tasalle. 

Uutista muokattu 22.4.2021: Reitin viralliseksi nimeksi on vahvistettu Oulujoen pyhiinvaellusreitti, joka kulkee Oulun tuomiokirkosta Oulujoen, Turkansaaren, Muhoksen ja Utajärven kirkkojen kautta Rokuan kansallispuistoon ja sieltä Säräisniemen kirkkoon Oulujärven rannalle. 

 

 

Rauhan Tervehdys 25/2020:
Toukokuussa 2021 avataan pyhiinvaellusreitti, jossa kuljetaan Oulunsalosta Kainuunmeren rannalle

30.7.2020 13.01