Uutislistaukseen

Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Satu Saarisesta uusi pappisasessori

Nyt valittava pappisasessori aloittaa tehtävässään 1.3.2016.  Pappisasessori on tuomiokapitulin jäsen, jonka toimikausi on kolme vuotta.
Saarinen_THUMB.jpg

Oulun hiippakunnan tiedote 9.2.2016 / Oulun hiippakunnan pappisasessorin vaalin vahvistamaton tulos

Oulun hiippakunnassa 9.2.2016 pidetyssä pappisasessorin vaalissa vahvistamattoman laskennan perusteella eniten ääniä saivat Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen, 99 ääntä ja Haapaveden seurakunnan kirkkoherra Mauno Soronen, 47 ääntä. 

Pappisasessorin vaalissa vaalikelpoinen on hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon. Oulun hiippakunnassa vaalikelpoisia oli 15. Äänioikeutettuja puolestaan ovat hiippakunnan papit ja lehtorit.  Tässä vaalissa äänestysprosentiksi muodostui  62 %.  Tuomiokapituli vahvistaa vaalin tuloksen istunnossaan 19.2.2016. 

Nyt valittava pappisasessori aloittaa tehtävässään 1.3.2016.  Pappisasessori on tuomiokapitulin jäsen, jonka toimikausi on kolme vuotta. Sama henkilö voidaan valita tehtävään korkeintaan kahdeksi kaudeksi.  Tuomiokapitulin muita jäseniä ovat piispa (pj.), tuomiorovasti (vpj.), toinen pappisasessori, maallikkojäsen, lakimiesasessori sekä hiippakuntadekaani. 

Pappisasessorin keskeisiä tehtäviä ovat mm. kirkkoherran ja kappalaisen virkojen täyttämisprosessien valmisteleminen ja esitteleminen tuomiokapitulin istunnossa.  Pappisasessori on piispan työn tukena ja mukana mm. piispantarkastuksissa.  Hän suorittaa piispantarkastukseen liittyvän seurakunnan talouden ja hallinnon tarkastuksen sekä osallistuu tarkastuksen valmisteluihin.  Pappisasessori on lisäksi mukana erilaisissa hiippakunnallisissa koulutustehtävissä sekä muissa tapahtumissa.   

2016-02-10 15:49:01.0