Uutislistaukseen

Tuhkakeskiviikko aloittaa paaston

Paastonaika alkaa tuhkakeskiviikosta
Ida elokuvatapahtuma Pilkahdus 2016 lähde Cinema Mondon materiaalipankki_THUMB.jpg

Menovinkit 29.1.2016

Paaston aika alkaa 

Tulevana sunnuntaina 7.2. vietetään laskiaissunnuntaita, perinteistä mäenlaskun ja laskiaispullien juhlaa. Iloitsemisella ja tukevasti syömisellä on juurensa kristillisessä perinteessä, sillä laskiaisen jälkeisestä tuhkakeskiviikosta alkaa pääsiäissunnuntaihin saakka kestävä paastonaika. 

Luterilaisessa kirkossa ei ole paastosääntöjä, mutta monet paastoavat vapaaehtoisesti. Kristillinen paasto on perinteisesti tarkoittanut pidättäytymistä tietyistä ruuista tai nautinnoista. Nykyaikana paastolla voi olla monta muotoa ja entistä enemmän keskitytään henkiseen hyvinvointiin ja rauhoittumiseen. Kiireisen arjen keskellä voi pysähtyä miettimään, mikä on itselle tärkeää ja mitä epäolennaista voi siirtää syrjään. 

Ensi viikon menovinkeiksi on nostettu musiikkitapahtumien lisäksi erityisesti sunnuntaina 7.2. järjestettäviä laskiaisriehoja.

Oulun ev.lut. seurakuntien menovinkit 1.–7.2.2016

 

Jarkka Rissasen & Dave Forestfieldin konsertti maanantaina 1.2. kello 18 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39) heittäydytään afroamerikkalaisten gospeleiden ja rouheiden sähkökitarasoundien tunnelmaan maanantaina 1.2. kello 18 alkavassa konsertissa. 
Konsertissa esiintyvät kitaristi Jarkka Rissanen ja laulaja-lauluntekijä Dave Forestfield uuden nelimiehisen Gospel Rhythm Revue -kokoonpanonsa kanssa. Konsertissa kuullaan Rissasen ja Forestfieldin uuden Songs Our Mama Taught Us -levyn tuotantoa. Levyllä kaksikko lähestyy hengellisyyttä sähkökitaravetoisen rock'n'rollin näkökulmasta. Lisäksi konsertissa kuullaan versioita muutamista muista afroamerikkalaisista gospel-traditionaaleista, joille muusikot antavat rosoista kyytiä sähkökitaroidensa siivittäminä. Ohjelmamaksu 10 euroa.
Lisätietoja: Juhani Lavanko, Karjasillan seurakunnan kirkkoherra, p. 040 548 0704,Dave Forestfield, p. 050 306 0078, KUVIA: http://www.wideline.fi/dave-forestfield-ja-jarkka-rissanen
 
Pelimanniseurat Kellossa keskiviikkona 3.2. kello 18.30–20.30 Kellon seurakuntakodilla (Kylätie 8). Kaupunkiseurat saavat jatkoa ja ensimmäisenä vuorossa on Pelimanniseurat Haukiputaalla Kellossa. Seuroissa lauletaan virsiä ja hengellisiä lauluja Iin Laulupelimannien säestämä! Seurapuhujina ovat pastori Päivi Jussila, Pentti Huhtinen, seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä Johanna Kosunen ja pastori Jari Flink.
 
Elokuvatapahtuma Pilkahdus lauantaina 6.2. kello 12–14  Elokuvateatteri Studiossa Valveella (Hallituskatu 7). Tänä vuonna elokuvatapahtuma Pilkahdus järjestetään teemalla Murtumakohtia, teemasta alustaa Oulun seurakuntien kansainvälisen työn pastori Árpád Kovács. Tapahtumassa nähdään Pawel Pawlikowskin elokuva Ida, joka on palkittu lukuisilla elokuvafestivaaleilla ympäri maailman, mm. Helsinki Film Festivalin yleisöpalkinnolla parhaana elokuvana.  Elokuvaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Oulun ortodoksisen hiippakunnan säätiö, Tuiran seurakunta ja Oulun Elokuvakeskus ry. 

Raikasta gospelfolkia Kappelivessa lauantaina 6.2. kello 19 Pyhän Luukkaan kappelissa Yliopistokatu 7. KappeLive -konserttikevään avaa Maksetut Viulut -yhtye, joka soittaa ja sovittaa virsiä ja Siionin Kannel -laulukirjan kappaleita groove folk -tyylillä. Tässä Kokkolassa perustetussa yhtyeessä esiintyvät Elina Grekula (viulu ja laulu), Henna-Maria Harju (viulu ja laulu), Ossi Mäki-Reini (kitara ja laulu), Samuel Lindell (kitara ja laulu), Sirpa Luoma (perkussiot ja viulu) ja Neea Harju (harmooni). Konserttiin on vapaa pääsy. 
 

Laskiaissunnuntain iloinen perhetapahtuma sunnuntaina 7.2. kello 10–13 Kiimingin kirkko (Kirkonniementie 8). Iloinen koko perheen tapahtuma, joka alkaa kello 10 perhemessulla Kiimingin kirkossa. Messun jälkeen lounas seurakuntakeskuksessa. Kello 12.30 esiintyy Taika-Petteri mukanaan Jakke-jääkarhu sekä uusi Leijona-kaveri , lisäksi ohjelmassa on kasvomaalausta, ulkorasteja sekä jonglöörauspiste, sekä arpajaiset ja onnenpyörä. Tapahtuman tuotto Yhteisvastuukeräykselle.

Perhekirkko ja laskiaistapahtuma sunnuntaina 7.2. kello 11–13 Intiön seurakuntakodissa (Intiönpoku 2). Perhekirkko ja laskiaistapahtuma on tarkoitettu kaikille, viittomakielisille ja kuuleville. Jumalanpalveluksen toimittaa kuurojenpappi Leila Ikonen. Mukana viittomakielinen kuoro Ulla-Maija Aaltomaan johdolla ja musiikista vastaa Lukan perhe. Hernekeittolounas ja laskiaispullakahvit sekä mäenlaskukilpailu kaikille. Vapaaehtoinen tuotto Yhteisvastuukeräykselle. 

Kantaattimessu sunnuntaina 7.2. kello 12 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). Kantaattimessu on normaali messu, mutta ennen saarnaa esitetään barokin ajan kantaatti, joka on yksi osa kanttoriopintoja suorittavan Tuomo Rahkon opinnäytetyötä. Messussa esitettävä kantaatti on J.S.Bach:n kantaatti BWV22, esiintymässä sopraano Katja Findlay, altto Anu Arvola-Greus, tenori Tuomo Rahko ja basso Jussi Juola sekä soitinyhtye. Messun toimittaa Helena Paalanne.  

Laskiaisiloittelua sunnuntaina 7.2. kello 14–16 Hintan seurakuntatalolla (Hintantie 89) ja sen viereisessä Hovisuon urheilupuistossa.  Ohjelmassa luistelua, mäenlaskua ja pientä maksua vastaan rekiajelua, makkara- ja tikkupullanpaistoa, kahvio sekä onnenpyörä ja arpajaiset. Säävaraus -20 astetta. Tuotto Yhteisvastuu- ja Punainen Sulka-keräyksille. Tapahtuman järjestävät Oulujoen seurakunta, Tervapartio ja Lions Club Oulu Myllyoja Haapalehto.

"Nosta katse avaralle" -runoilta J.L. Runebergin lyriikasta sunnuntaina 7.2. kello 18–19.30 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Tiedossa lukuteatteria ja runoesityksiä.  Mukana ovat Juho Sarkamo, Hilkka Patja, Maija Karppinen ja Juha Vähäkangas, kanttorina Ilkka Järviö. Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu Yhteisvastuukeräykseen.

Thu Feb 04 11:43:45 EET 2016