Uutislistaukseen

Piispanpyöräilyllä varoja vähävaraisten lasten liikuntaharrastuksiin

Maailman kaikkien aikojen ensimmäinen Piispanpyöräily järjestettiin lauantaina 14.9. Oulussa.
Kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen osallistuivat Piispan...

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen osallistuivat Piispanpyöräilyyn Sykkelillä, Oulun uudella kaupunkipyörällä. Kuva: Harriet Urponen.

Aurinkoinen sää houkutteli kahdelle reitille toistasataa hyväntuulista pyöräilijää.

– Piispallisilla liikuntatapahtumilla on pitkät perinteet. On ollut hienoa olla uudistamassa pyöräilykaupunki Ouluun sopivaa tapahtumaa, jonka kärkenä on vahvasti hyväntekeväisyys, piispa Jukka Keskitalo sanoi.

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala osallistui tempaukseen Sykkelillä. Kaupunki haluaa olla vahvasti tukemasta oululaisten mahdollisuuksia liikkua pyörillä.

– Oulussa on 600 kilometriä hoidettuja pyöräteitä, kiitän piispa Jukka Keskitaloa tapahtuman ideasta, Laajala sanoi.

Reitillä nähtiin kaikenlaisia pyöräilijöitä, aktiivisista pyöräilijöistä aina maisemapyöräilijöihin saakka. Paralympiavoittaja, maailmanmestari Pertti Sankilampi Kempeleestä korosti liikunnan merkitystä ihmisen elämässä.

-Minun hyvä kuntoni on pitkälti sen ansiota, että olen aina liikkunut säännöllisesti. Rohkaisen kaikkia lapsia ja nuoria liikkumaan, Sankilampi sanoi.

Tapahtumalla kerättiin varoja vähävaraisten lasten liikuntaharrastusten tukemiseen. Keräys on vielä avoinna osoitteessa www.lahjoitaapua.fi/kohde/piispanpyoraily.

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina olivat Oulun seurakunnat ja PoPli (Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry).

 

16.9.2019 08.26