Uutislistaukseen

Tuiran Merisunnuntaissa tutustutaan Oulun merimieskirkon toimintaan

Sunnuntaina 15.9. kello 10 Tuiran kirkossa vietetään jumalanpalvelusta, jonka musiikkivalinnoissa kuuluu merellinen teema. 

 

Tuiran kirkko

Tuiran kirkolla vietetään Merisunnuntaita 15.9. Kuvaaja: Sanna Krook

Messussa avustaa Oulun merimieskirkon satamakuraattori Mia Haapakorva. Tuiran seurakunnasta mukana ovat kirkkoherra Niilo Pesonen ja Mikko Ylävaara. Musiikista vastaavat Heikki Jämsä ja Merimieskirkon vapaaehtoistyöntekijä Ritu Kahlos. Messussa siunataan tehtäviinsä merimieskirkon vapaaehtoisia ja muitakin kirkon vapaaehtoistyötä tekeviä. 

  
Jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan kirkkokahvit, joiden aikana Miia Haapakorva kertoo Merimieskirkon toiminnasta. Kello 12 Tuiran kirkolta lähtee maksuton ja kaikille avoin bussikuljetus Oulun merimieskirkolle. Bussi palaa tutustumiskäynnin jälkeen takaisin Tuiran kirkolle noin kello 14.00. 
  
 
Merimieskirkko palvelee ihmisiä satamatyön arjessa 

 
Suomen Merimieskirkko on tehnyt työtä merenkulkijoiden ja ulkomailla asuvien suomalaisten hyväksi jo vuodesta 1875. Merimieskirkon palvelut ovat vuosien saatossa monipuolistuneet ja kehittyneet. Merimieskirkoista on muotoutunut suomalaisuuden, suomen kielen ja kulttuurin tukikohtia ja suomalaisten elintarvikkeiden ja muotoilun näyteikkunoita Euroopassa.
 
Oulun merimieskirkolla kävi vuonna 2018 vierailijoita 26 eri maasta. Eniten vierailijoita kävi Filippiineiltä, Ukrainasta, Venäjältä ja Hollannista. Suomen Merimieskirkon ulkomaan toimipaikoissa käy ulkomailla asuvia suomalaisia, merenkulkijoita, opiskelijoita, au paireja, rekkakuskeja, työmatkalaisia, työkomennuksella olevia, matkailijoita ja Suomen ystäviä. 
 
Satamissa satamakuraattorit ja merillä laivakuraattorit tekevät onnettomuuksia ennaltaehkäisevää työtä ja tukevat merenkulkijoiden ja laivayhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
 
Lähde: Merimieskirkon verkkosivut

Julkaistu 3.9.2019

 

3.9.2019 16.17