Uutislistaukseen

Jesse Kaikurannan ja Peter Engbergin ilmaiskonsertti Pyhän Luukkaan kappelissa

KappeLive-konserttisarjan syyskauden avaa Jesse Kaikuranta, joka nousi julkisuuteen vuonna 2012 The Voice of Finland –kilpailun kautta. Pyhän Luukkaan kappelissa hän esiintyy yhdessä Vain elämää - yhtyeestä tunnetun kitaristi Peter Engbergin kanssa. Konsertti alkaa lauantaina 7.9. kello 19 ja siihen on vapaa pääsy.
Jesse Kaikuranta konsertoi Oulussa yhdessä kitaristi Peter Engbergin kanssa.

Jesse Kaikuranta konsertoi Oulussa yhdessä kitaristi Peter Engbergin kanssa. Kuva: Anni Suikkanen

 

Kaikuranta kertoo hengellisen musiikin olleen lähellä hänen sydäntään aina opiskeluajoista asti:

”Varsinkin nuorempana tykkäsin jenkkigospelista erityisesti paljon. Myös Jipun hengellisempää tuotantoa olen kuunnellut paljon. Tuntui luontevalta lähteä tekemään sellaista itsekin.” 

Oulun ev.lut. seurakunnat ovat järjestäneet Linnanmaalla sijaitsevan Pyhän Luukkaan kappelissa kaikille avoimia elävän musiikin iltoja jo yli kymmenen vuoden ajan. Maksuttomien ja kaikille avoimien KappeLive-konserttien ideana on tarjota monipuolisesti musiikkia eri-ikäisille ihmisille. Kurkkulaulua ja kanteletaidetta

Lauantaina 5. lokakuuta KappeLivessä matkataan muinaisesta äänellä itkusta runo- ja kurkkulauluun. Musiikissa yhdistyvät vanhat suomalais-ugrilaiset kansanlaulut sekä kurkkulaulu ja tuvalaiset perinnesoittimet. Tulkinnasta vastaa Luineh-duo, jonka muodostavat oululaislähtöinen Noora Kauppila (laulu, lyömäsoittimet, itku) ja Juuso Raunio (kurkkulaulu, igil, doshpuluur). Musiikin voima saa alkunsa kahden perinteen yhdistymisestä ja kasvaa nykyhetkeen rujon kauniiksi tulkinnoiksi. 

Lauantaina 7. joulukuuta KappeLiven joulukonsertissa kuullaan ortodoksisia kirkonkelloja jäljittelevää musiikkia, josta kanteletaiteilija Minna Raskinen innostui vieraillessaan venäläisessä kirkonkellomuseossa vuonna 2013. Venäjän matkan tuloksena syntyi Rinki-albumi, jonka rap-artisti Paleface valitsi vuoden 2017 kantelelevyksi. Rinki-projektin konsertissa Minna Raskinen (15- ja 19-kieliset kanteleet) esiintyy yhdessä Tapani Rinteen (bassoklarinetti) ja Markus Ketolan (vibrafoni, perkussiot) kanssa. Konsertin musiikkia voi luonnehtia etno- ja jazz-sävytteiseksi ambientiksi. Esitykseen kuuluu taiteilija Pasi Granqvistin videoteos. 


Julkaistu 30.8.2019

30.8.2019 10.28