Uutislistaukseen

Rippikouluilmoittautuminen käynnistyy syyskuun alussa

Oulun ev.lut. seurakunnat kutsuvat tänä syksynä rippikouluihin 2254 nuorta. Rippikoulukutsut postitettiin viime viikolla kaikille vuonna 2005 syntyneille oululaisille kirkon jäsenille ja heidän huoltajilleen.
Isosia Kiimingin rippileirillä

Rippileirin isosia Kiimingin leirikeskus Suvelassa kesällä 2013. Kuvaaja: Sanna Krook.

Rippikouluvaihtoehdot löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu ja samassa osoitteessa käynnistyy myös ilmoittautuminen maanantaina 2. syyskuuta. Ilmoittautua voi sunnuntaihin 8. syyskuuta kello 21 saakka.  Nopeudella ei ilmoittautumisessa ole merkitystä, sillä kaikki rippikouluilmoittautumiset käsitellään yhtä aikaa ilmoittautumisajan päätyttyä. 

 
Valtaosa rippikouluvaihtoehdoista on muutaman päivän kestäviä leirejä, mutta valikoimassa on myös päivärippikouluja, ulkomaanrippikoulu ja lasketteluun tai urheiluun painottuvia vaihtoehtoja. 

Oulussa sitoudutaan kirkon valtakunnallisen Suuri ihme–rippikoulusuunnitelman tavoitteisiin. 
 

”Rippikoulujen toteutuksessa painotetaan turvallisuutta ja toisten ihmisten tasa-arvoista ja kunnioittavaa kohtelua. Jokainen rippikoululainen on suuri ihme. Nuorilla on oikeus tulla rippikoulussa nähdyiksi, tunnustetuiksi ja kunnioitetuiksi juuri omana itsenään”, kertoo pastori Heikki Karppinen. 
 

Rippikoulun käy Oulussa vuosittain noin 90 prosenttia ikäluokasta. Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu kirkon jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotiaana ja asettua seurakuntavaaliehdokkaaksi 18-vuotiaana. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen vihkimiseen.

 

Julkaistu 26.8.2019

26.8.2019 10.09