Uutislistaukseen

Ensi syksyn päiväkerho- ja pikkukouluryhmiin ilmoittautuminen on käynnissä

Oulun ev.lut. seurakuntien ensi syksyn lasten päiväkerho- ja pikkukouluryhmiin voi ilmoittautua 30. huhtikuuta saakka. Päiväkerhoja järjestetään kaikissa Oulun ev.lut. seurakunnissa Oulun tuomiokirkkoseurakuntaa lukuun ottamatta. 
Oulun seurakuntien varhaiskasvatuksen tunnuskuva

Päiväkerhot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yli 3-vuotiaille lapsille asuinalueesta tai seurakuntarajoista riippumatta. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti kaksi tai kolme kertaa viikossa 2-3 tuntia kerrallaan.

Kiimingin seurakunnassa järjestetään myös pikkukouluja, joiden osallistumismaksun voi maksaa Oulun kaupungin palvelusetelillä. 

Kirkon varhaiskasvatuksessa noudatetaan yleistä varhaiskasvatussuunnitelmaa (Vasu). Ryhmien ohjaajina toimivat lastenohjaajat, jotka ovat koulutettuja kasvatusalan ammattilaisia.   

Ryhmistä saa lisätietoa ja niihin ilmoittaudutaan osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/paivakerho. Päiväkerhot ja pikkukoulut alkavat viikolla 33. 


Hiljentymistä, leikkiä ja oppimista   
 

Kirkon varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen yksilöllistä ja kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista yhteistyössä vanhempien kanssa. Toiminta pohjautuu kristilliseen arvomaailmaan ja ihmiskäsitykseen – ajatukseen, että jokainen ihminen on omana itsenään arvokas ja ainutlaatuinen. 


Päiväkerho- ja pikkukouluryhmissä koetaan pyhyyttä ja hiljaisuutta, musisoidaan, leikitään, liikutaan ja harjoitetaan kädentaitoja sekä harjoitellaan ryhmässä olemisen taitoja. 


”Ryhmäkoot ovat maltilliset, mikä mahdollistaa sen, että jokainen lapsi ja perhe tulee nähdyksi ja kuulluksi. Kirkon varhaiskasvatuksessa arvostetaan lapsuutta sekä kunkin lapsen mahdollisuutta kasvaa ja kehittyä omaan tahtiinsa. Haluamme välittää jokaiselle toiminnassa mukana olevalle: Sinä olet tärkeä, sinä olet arvokas juuri tuollaisena kuin olet. Jumalan perheväessä meille jokaiselle on oma paikka”, kuvailee varhaiskasvatuksen ohjaaja Marjaana Lassi Karjasillan seurakunnasta. 

 

Julkaistu 1.4.2019

1.4.2019 13.43