Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkossa lauletaan valon ja varjon lauluja

Maanantai-iltana 8.4. kello 18 alkavassa Laulun voima -yhteislauluillassa Oulun tuomiokirkossa lauletaan yhdessä lauluja, jotka kertovat elämisen iloista, peloista ja vaivoista, rakkaudesta, askelten horjumisesta, valosta ja toivosta.
Pohjank

Pohjankartanon

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja kaikki ovat tervetulleita. Laulun voima -yhteislauluillan järjestävät Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkopalvelut, Yhteisvastuukeräys ja Yle Radio 1. 

 
Osallistujia laulattavat 13-16-vuotiaista laulajista koostuva Pohjankartanon yläasteen kuoro, vuonna 2014 perustettu Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja Oulunsalo Ensemble -orkesteri, joka tahdittaa illan kulkua puhaltimilla vahvistettuna jousiorkesterina. Urkurina on kanttori Henna-Mari Sivula ja musiikinjohdosta vastaa Lauri-Kalle Kallunki. Pohjankartanon yläasteen kuoroa johtaa Leena Pääkkönen ja Oulunsalo Ensembleä Sinikka Ala-Leppilampi. Yhteislauluillan juontaa Yle Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma

 
Yle Radio 1 ja Virtuaalikirkko lähettävät tilaisuuden suorana lähetyksenä klo 18.00 - 19.15. Radioinnin vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, mielellään viimeistään kello 17.45. 

Illan laulut on valittu Yle Radio 1:n järjestämän nettiäänestyksen perusteella. Laulutoiveita ja niihin liittyviä tarinoita ja muistoja pyydettiin radiokuuntelijoilta ja Oulun seudun asukkailta vuoden alussa. Toiveita saatiin noin 200.

Aiempiin vuosiin verrattuna toiveissa oli nyt selvästi enemmän hengellistä musiikkia. Valituiksi tulivat etenkin teeman mukaiset laulut, joita oli toivottu useita kertoja ja joita on helppo laulaa yhteislauluna. Kaikkein toivotuimmat laulut olivat virsi 600 eli Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan sekä Jaakko Löytyn ja Kaija Pispan virsi  Kahden maan kansalainen. Harjoitusten aikana Pohjankartanon yläasteen kuoron suureksi suosikiksi on noussut Vanha virsi Taalainmaalta

 

Julkaistu: 29.3.2019

 

29.3.2019 15.54