Uutislistaukseen

Oulun seurakunnat mukana Earth Hour -ilmastotempauksessa 30.3. - Karjasillan kirkossa Elämysten illallinen -ilmastotapahtuma

Oulun ev.-lut. seurakunnat osallistuvat jälleen Earth Hour -kampanjaan. Valoja sammutetaan kiinteistöistä lauantaina 30. maaliskuuta kello 20.30–21.30. 
Earth Houria voi viettää kynttiläillallisen merkeissä yhdessä toisten kanssa.

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski/WWF

Valot jätetään palamaan kuitenkin niihin paikkoihin, missä se on turvallisuussyistä tarpeen. Seurakuntayhtymän hautausmaiden valot joko sammutetaan tai valon määrää vähennetään huomioiden muun muassa turvallisuusnäkökohdat. 


 

Elämysten illallisella elokuva, kasvisruokaa ja urkumusiikkia

 

Karjasillan kirkossa vietettävä Elämysten illallinen -ilmastotapahtuma alkaa kello 17 John Websterin dokumenttielokuvalla Tulevilla rannoilla. Elokuva vie katsojan tulevaisuuden äärelle ja kysyy miten tämän hetken päätökset vaikuttavat siihen, miltä jälkipolviemme tulevaisuus näyttää.

 

Kello 19 on kasvisruokaillallinen, ja kello 20 kirkossa vietetään kahden vartin rukoushetki, joka sisältää myös ehtoollisen. Valot sammutetaan kirkossa kello 20.30. Tunnelmointi kynttilänvalossa jatkuu kello 22 saakka Elias Niemelän urkukonsertilla. Illallisen hinta on 10 euroa yli 10-vuotiailta ja 5 euroa alle 10-vuotiailta. Illallisen tuotolla tuetaan Tansaniassa tehtävää puiden istutusprojektia. 

 

Huoli ilmastonmuutoksesta

 

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Tapahtuman tarkoituksena on herättää keskustelua myös ruoan ilmastovaikutuksista. 

 

Vuonna 2018 maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä ennätykselliset 188 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

 

Oulun ev.-lut. seurakunnat ovat olleet mukana tapahtumassa alusta saakka. Osallistumalla Earth Hour -kampanjaan myös Oulun seurakunnat haluavat viestittää huolensa ilmastonmuutoksesta.

 

Julkaistu18.3.2019

 

18.3.2019 15.17