Uutislistaukseen

Anna-Liisa Valtavaara luennoi Oulussa kiltteydestä ja huolehtimisesta

Oulussa Maikkulan kappelissa (Kangaskontiontie 9) vietetään lauantaina 6.10. kello 10–17 kaikille avointa Naisten päivää, jossa luennoi teologi ja kirjailija Anna-Liisa Valtavaara. Kiltteyden kipeys puhuttelee ihmisiä, sillä Valtavaara on kiertänyt puhumassa aiheesta yli kahdenkymmenen vuoden ajan ympäri Suomea. 

Anna-Liisa Valtavaara on kiertänyt puhumassa kiltteyden kipeydestä yli kahdenkymmenen vuoden ajan ympäri Su...

Anna-Liisa Valtavaara luennoi 6.10. Maikkulan kappelissa

Anna-Liisa Valtavaaran luento-osuuksien lisäksi päivän ohjelmana kuuluu paneelikeskustelu, jossa kuullaan eri elämänvaiheissa ja tehtävissä olevien naisten pohdintaa kiltteydestä ja huolehtimisesta.

Tapahtuman juontaa Mirjami Dutton, ja musiikista vastaavat kanttori Riitta Ojala ja Naiskuoro Kaarna. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta lounas maksaa 8 euroa, alle 12-vuotiaille lapsille myös ruoka on ilmainen. Lapsille on järjestetty luentojen lisäksi omaa ohjelmaa. Päivä päättyy kello 16 alkavaan viikkomessuun.

 

Omien tunteiden ja tarpeiden sivuuttaminen voi johtaa uupumukseen

Perinteisesti hyvänä asiana pidetty kiltteys voi saada ihmisen voimaan pahoin. Anna-Liisa Valtavaara toteaa, että kiltti ihminen kaipaa pohjimmiltaan hyväksyntää. Sitä saadakseen hän sivuuttaa omat tunteensa ja tarpeensa.

Ennen pitkää syntyy kierre, jossa miellyttämisen tarve, täydellisyyden tavoittelu, tyytymättömyys ja riittämättömyys lyövät kättä turhan syyllisyyden kanssa. Vaikka kiltti ihminen tekee koko ajan kaikkensa, hän tuntee itsensä jatkuvasti kelpaamattomaksi ja suorittaminen voi johtaa lopulta uupumukseen. 

Turhat huolet ja murheet ovat aika- ja energiavarkaita. Valtavaara käsittelee luennossaan sitä, miten huolehtimisella ja luottamuspulalla on omat syntysyynsä ja taustansa, mutta myös paljon haitallisia seurauksia. Miten erottaa turhat huolehtimiset tarpeellisista ja omat huolet toisten huolista? Miten oppisi tervettä huolettomuutta ja elämään nyt-hetkessä? 

 

MAIKKULAN NAISTEN PÄIVÄN OHJELMA 6.10. klo 10-17

Klo 10 Tervetuloa, alkurukous

Klo 10.15 Kiltteyden kivuissa, kirjailija-teologi Anna-Liisa Valtavaara

klo 12 Lounas 

klo 13 Paneelikeskustelu, elämän eri vaiheissa ja tehtävissä olevien naisten pohdintaa kiltteydestä ja huolehtimisesta                                    

klo 14.15 Kahvit  

klo 15 Huolena huolehtiminen, kirjailija-teologi Anna-Liisa Valtavaara

klo 16 viikkomessu

Lounas 8e, käteismaksu, lapset alle 12v. ilmaiseksi. Luentojen aikana lapsille omaa ohjelmaa. Diakoniatyön arpajaiset. Juontaa Mirjami Dutton, musiikissa Riitta Ojala ja Naiskuoro Kaarna. Lämpimästi tervetuloa!
 

Maikkulan Naisten päivä Oulun seurakuntien tapahtumakalenterissa ja Facebookissa
 

Julkaistu 1.10.2018 

1.10.2018 10.23