Uutislistaukseen

Vanhemmuus on Miesten viikon puheenaihe

miesten viikko, isä, vanhemmuus

Valtakunnallista Miesten viikkoa vietetään jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla, joka on tänä vuonna 6.-12. marraskuuta. Oulussa ensi viikon aikana pohditaan erityisesti vanhemmuutta, mutta pidetään huolta myös miehen hyvinvoinnista.

 

Suomalaisen isyystutkimuksen kärkinimi ja kasvatustieteen tohtori Jouko Huttunen pitää alkuviikosta kaksi luentoa siitä, kuinka mies voi vanhempana tukea pojan kasvua mieheksi ja tytön kasvua naiseksi. Toinen luennoista on avoin kaikille, toinen on suunnattu ammattilaisille. Isän ja pojan välinen suhde on aiheena myös keskiviikkona Visa Koiso-Kanttilan Isältä pojalle -elokuvassa ja sen jälkeen käytävässä keskustelussa. Perjantaina kuullaan luento muuttuvasta isyydestä, josta puhuu Pelastakaa Lapset ry:n isätyöntekijä Topi Linjama. Erityislasten isät puolestaan rentoutuvat saunaillassa torstaina.

 

Miehen hyvinvointiin keskitytään Teemu Syrjälän luennolla, jonka aiheena on miehen elinvoima ja keinot sen lisäämiseksi. Opit siirretään käytäntöön erikseen järjestettävässä työpajassa, jossa tehdään elinvoimaa lisääviä harjoituksia. Miesten eroillassa voi puolestaan keskustella siitä, onko ero helpotus vai järkytys.

 

Miesten viikko sisältää myös musiikkia, näyttelyitä ja monenlaista yhdessäoloa. Viikon koko ohjelma on osoitteessa https://www.miestenviikko.fi/kalenteri.html. Tapahtuma löytyy myös Facebookista hakusanoilla Miesten viikko 2017 – Oulu. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen.

30.10.2017 10.32