Uutislistaukseen

Menovinkit viikolle 40: Virret taipuvat moneksi Oulun seurakuntien konserteissa

Oulun seurakunnissa järjestetään viikolla 40 kolme konserttia, jotka tarjoavat erilaisia näkökulmia virsien toteuttamiseen ja tulkintaan. Konserteissa kuullaan muun muassa virsiä yhdistettynä pelimannimusiikkiin sekä vaikutteita jazzista, gospelista ja klassisesta musiikista.
Senni Valtonen ja Timo Alakotila_M.jpg

 

Ensimmäisenä virsien maailmaan vie Gospel Covertajat yhtyeen Virsikirjan lisälehdillä -konsertti tiistaina 3.10. kello 18 Pyhän Luukkaan kappelilla (Yliopistokatu 7). Konsertissa tutustutaan virsikirjan lisävihkon virsiin yhtyeen johdattelemana. Gospel Covertajat esittää virsiä omalla tyylillään ja omin sovituksin. Gospel- ja populaarimusiikin lisäksi yhtyeen musiikissa kuullaan jazzin ja klassisen musiikin sävyjä.


Keskiviikkona 4.10. kello 18.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10) voi ottaa osaa Varrella virren -yhteislaulutilaisuuteen. Tilaisuus on osa vuoden 2017 aikana järjestettävistä Oulun seurakuntien Varrella Virren -yhteislaulutilaisuuksia.  Tällä kertaa laulettavien virsien teemana on rauha.  Esilaulajina ovat Virsiveteraanit ja poika sekä kuorolaisia Haukiputaalta. Virsi-illan juontaa Rauno Kinnunen ja kanttorina on Hannu Niemelä.


Lauantaina 7.10. Pyhän Luukkaan kappelilla kuullaan Pelimannivirsiä -konsertti kello 19 alkaen. KappeLive - sarjan konsertissa yhdistellään perinteistä pelimannimusiikkia ja virsiä omintakeisella tyylillä. Konsertissa esiintyvät taitavat säveltäjät ja muusikot Timo Alakotila (piano, harmoni) ja Senni Valtonen (kantele, puhaltimet, urut, avainviulu).


Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja niihin on vapaa pääsy.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 2.10.–8.10.2017


EU-ruoan jakaminen Haukiputaan torilla tiistaina 3.10. kello 9–12 (Kirkkotie 1). EU-ruoka on tarkoitettu pienituloisille, vähävaraisille haukiputaalaisille henkilöille ja perheille. Ruokakassi noudetaan henkilökohtaisesti.  Yhteistyössä Haukiputaan työttömien yhdistys ja Haukiputaan seurakunnan diakoniatyö.


Gospel Covertajat -Virsikirjan lisälehdillä -konsertti tiistaina 3.10. kello 18–19 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7).  Virsikirjan lisälehdillä -konsertissa tutustutaan lisävihkon virsiin Gospel Covertajat -yhtyeen johdattelemana. Gospel Covertajat esittää virsiä sävelmien luonteiden mukaisesti, omalla tyylillään ja omin sovituksin. Gospel- ja populaarimusiikin tunnelmien lisäksi yhtye maalailee myös jazzin ja klassisen musiikin sävyillä. Konsertti on kaikille avoin ja maksuton.


Miesten juttutupa keskiviikkona 4.10.kello 16–17.30 Palokan seurakuntakodissa (Parkettitie 3). Miesten juttutupaan ovat tervetulleita kaikki miehet ja erityisesti he, jotka kokevat elämässään yksinäisyyttä ja kaipaavat toisten seuraa. Ryhmä kokoontuu syksyllä 2017 kerran kuukaudessa: 4.10, 1.11 ja 13.12 Lokakuun kerhossa on paikalla myös alueen diakoniatyöntekijä Heli Mattila, joka kertoo mitä on tämän päivän diakoniatyö. Juttutupaan ei tarvitse ilmoittautua. Juttutuvassa tarjotaan pullakahvit.


Luther -esitelmä keskiviikkona 4.10. kello 17.30–20 Oulunsalon seurakunnan Toimitalossa (Vattukuja 2). Rovasti Pekka Kinnunen esitelmöi Martti Lutherista syksyn aikana. Viisiosaisen luentosarjan toisella luentokerralla kuullaan muun muassa Martti Lutherin ajatuksista anekauppaa vastaan ja Wormsin valtiopäivistä. Luennot ovat aina keskiviikkoisin kello 18–20. Ennen luentoa on kahvitus alkaen kello 17.30. Luennot ovat yleistajuisia ja niihin on vapaa pääsy.


Varrella virren virsi-ilta keskiviikkona 4.10. kello 18.30–19.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10).  Virsi-illassa lauletaan virsiä yhdessä rauha -teemalla. Esilaulajina ovat Virsiveteraanit ja poika sekä kuorolaisia Haukiputaalta. Virsi-illan juontaa FM Rauno Kinnunen ja kanttorina on Hannu Niemelä. Tilaisuus on osa vuoden 2017 aikana järjestettävistä Oulun seurakuntien Varrella Virren -yhteislaulutilaisuuksia. Varrella virren -lauluilloissa tutustutaan virsikirjan lisäosan uusiin virsiin sekä vanhoihin virsiin uusin tavoin kokemalla.


Seniorien laulupiiri perjantaina 6.10. kello 10–11 Keskustan seurakuntatalon juhlasalissa (Isokatu 17). Seniorien laulupiiri on kaikille avoin lauluryhmä, jossa jokainen saa nauttia laulamisesta. Piirissä lauletaan kappaleita erilaisista laulukirjoista. Laulupiiri kokoontuu keskimäärin joka toinen perjantai. 


Pelimannivirsiä  -KappeLive-konsertti lauantaina 7.10. kello 19 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). KappeLive - sarjan konsertissa yhdistellään perinteistä pelimannimusiikkia ja virsiä omintakeisella tyylillä. Konsertissa esiintyvät taitavat ja monipuoliset säveltäjät ja muusikot Timo Alakotila (piano, harmoni) ja Senni Valtonen (kantele, puhaltimet, urut, avainviulu). Konserttiin on vapaa pääsy.


Taustatarinaklubi: OK:KO. sunnuntaina 8.10. klo 16–17.30 Vanhassa pappilassa (Asemakatu 6). Viime keväänä Vanhan pappilan laulaja-lauluntekijöiden musiikilla täyttänyt Taustatarinaklubi jatkuu. Syksyn toisessa Taustatarina-klubissa esiintyy Suomen jazzkentällä hehkutettu OK:KO. Dialogia yleisön ja artistin välillä on tukemassa klubin hostina toimiva laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas.  OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen kasaama kollektiivi, joka koostuu nuoren sukupolven lupaavimmista jazzmuusikoista. Debyyttialbuminsa juuri julkaisseen yhtyeen ympärillä käy kova kuhina, kesällä 2017 OK:KO esiintyi Pori Jazz -festivaalin päälavalla. OK:KO:ssa soittavat muusikot Jarno Tikka (saksofoni), Toomas Keski-Säntti (piano), Mikael Saastamoinen (kontrabasso) ja Okko Saastamoinen (rummut). Taustatarinaklubin tuottaa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö. Keikat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.


G.F. Händel: Messias-oratorio sunnuntaina 8.10. kello 18 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Oulun hiippakunta ja Oulun seurakunnat juhlistavat yhdessä lukuisten muiden seurakuntien kanssa uskonpuhdistuksen juhlavuotta Messias-oratorion sävelin. Oulun hiippakunnan oratoriokuoro (OHO) on perustettu tätä projektia varten keväällä 2015. Kuorossa laulaa 45 – 50 henkilöä, jotka ovat valikoituneet pääasiassa Oulun alueelta, mutta laulajia on myös Raahesta, Kemistä, Siikalatvasta, Limingasta ja Muhokselta. Laulajat ovat pitkälle edenneitä kuorolaulajia ja kuoron toiminta on musiikillisesti kunnianhimoista. Kuoron on perustanut Raimo Paaso, joka johtaa kaikki konsertit. Solisteina laulavat maamme eturivin laulajat: Virpi Räisänen (mezzosopraano), Niall Chorell (tenori), Jaakko Kortekangas (baritoni) sekä ruotsalainen Pia-Karin Helsing (sopraano). Lisäksi mukana ovat Oulun hiippakuntakuoro (OHO), Oulunsalo Ensemble, konserttimestari Sinikka Ala-Leppilampi ja kapellimestarina Raimo Paaso. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 20 €. Ohjelmalehden ostaneilla on etuoikeus istumapaikoille.

 

Kuvassa Pelimannivirsiä -konsertissa esiintyvät Timo Alakotila ja Senni Valtonen.

Julkaistu 27.9.2017

 

27.9.2017 16.18