Lähetystyö – puheista tekoihin

 

Puheet eivät yksin riitä, tarvitaan myös tekoja! Käsilläsi voit tehdä monenlaista lähetystyön hyväksi.

Oulun seurakunnissa on säännöllistä lähetystyön toimintaa:

•    Lähetyspiirien tarkoituksena on tutustua lähetystyöhön ja kristittyjen elämään eri puolilla maailmaa, jakaa tietoa ja ajatuksia. Lähetyspiirit ovat hengellisen jakamisen paikkoja, ja niissä rukoillaan toisten ja lähetyksen puolesta. 
•    Käsityökerhot ovat vanhojen ompeluseurojen perillisiä. Niissä tehdään käsitöitä myyntiin, ja myyntituotot käytetään lähetystyön hyväksi.
•    Käsitöitä voi ostaa jatkuvasti Tuiran kirkon Essu ja tossu -lähetysmyymälästä, Tuomiokirkon Cafe Kryptasta, Ylikiimingin Piispankamarista ja torstain TalviTapuli -kahvilasta Haukiputaalta. Lisäksi pop up –tapahtumia järjestetään pitkin vuotta. Myyntipaikoissa päätetään ja ilmoitetaan erikseen, mihin tuotto menee.
•    Teemme vuosittain retkiä Suomen Lähetysseuran ja Oulun hiippakunnan lähetysjuhlille, joilla tutustumme eri kirkkojen elämään, lähetystyöhön, uusiin ihmisiin ja kulttuureihin.
•    Missioklubeissa ja matkaryhmissä valmistaudumme ulkomaanmatkoille, joilla tapaamme paikallisia ihmisiä, tutustumme heidän elämäänsä ja kirkkoonsa, perehdymme kehityshankkeisiin ja omien nimikkolähettien työhön.
 

Ajankohtaiset tiedot löydät tapahtumakalenterista.

 
 

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Silmukka
Käsityö- ja askarteluihmisten hyvän tekemisen aamupäivä.

Vanhan Pappilan lähetyspiiri 
Suomen vanhimmassa lähetyspiirissä tutustutaan lähetystyöhön ja luetaan Raamattua. 

Lisätietoja antaa Anneli Nieminen, 040 574 7105.
 

Haukiputaan seurakunta

 

Varkkamissio - Lapsille tarkoitettu kerho, jossa leikitään, askarrellaan ja opitaan lähetyksestä. Torstaisin klo 17–18 Wirkkulassa – Kirkkotie 10.

Ristipisto - Käsityökerho kaikenikäisille. Kuullaan terveisiä maailmalta ja toimitaan seurakunnan nimikkokohteiden hyväksi. Perjantaisin klo 12.30–14.00 Wirkkulassa– Kirkkotie 10.

 

Lisätietoja antaa Karita Isola, p. 040 501 4764, karita.isola@evl.fi
 

Karjasillan seurakunta

 
Lisätietoja antaa Paula Rosbacka, 040 5752 714.
 

Kiimingin seurakunta

Täällä hetkellä (kevät 2022) ryhmät ja kokoontumiset ovat toistaiseksi tauolla koronatilanteen vuoksi. Seuraathan ilmoittelua seurakunnan tapahtumakalenterista, Kiimingin seurakunnan FB-sivustolta tai Rauhan Tervehdyksestä.

Nuttu & Sukka
kokoontuu joka toinen torstai (paritomat viikot) klo 13-14.30 Vanhalla koululla, Montin-salissa, os. Kirkonniementie 6 (punainen rakennus srk-keskusta vastapäätä). Tehdään yhdessä käsitöitä, vaihdetaan kuulumisia kahvittelun lomassa sekä kuullaan lähetytyön ajankohtaisia kuulumisia.

Piispankamari
kokoontuu pääsääntöisesti perjantaisin klo 11-13 Ylikiimingin asukastuvalla, os. Harjutie 18. 
Tehdään käsitöitä myyntiin lähetystyön hyväksi, kahvitellaan kuulumisia vaihtaen ja kuullan lähetystyön ajankohtaisia kuulumisia.

Toivon Paja
kokoontuu joka toinen viikko tiistaisin klo 12-13.30 (parittomat viikot) Yli-Iin kirjaston ryhmätyöskentely tilassa, os. Halametsä 1.
Kuullaan lähetyksen ajankohtaisia kuulumisia ja vaihdetaan ajatuksia kahvittelun lomassa. 

Lähetyksen & Diakonian Lauluilta
n. kerran kuussa torstaisin klo 18 kodeissa eri puolilla Kiiminkiä.
Lauletaan yhdessä virsiä tai muita hengellisiä lauluja ja kerätään kolehti lähetystyölle tai oman seurakunnan diakoniatyölle.

Lisäksi järjestetään erilaisia myyjäisiä ja tapahtumia sekä osallistutaan mm. Kiiminkipäiville myymällä lettuja.

Lisätietoja antaa lähetyssihteeri Katri Tuomiharju p. 040 551 6582.

Oulujoen seurakunta

Neulansilmä
Monikulttuurinen askartelu- ja käsityökerho suomalaisille sekä maahanmuuttajille. Kerho on toistaiseksi tauolla.
 
Langasta lähimmäiselle
Tehdään käsitöitä yhdessä lähimmäisten hyväksi.
 

Lisätietoja antaa Katja Haipus, 044 3161 459.


Oulunsalon seurakunta


Lähetysilta
Lähetysillassa tutustutaan eri puolilla maailmaa elävien ihmisten elämään, keskustellaan, lauletaan, rukoillaan ja syödään pientä iltapalaa.

Lisätietoja antaa Ulla Mäkinen, 04 506 5511.
 

Tuiran seurakunta

 
Kivi- ja tiffanylasikerho
tiistaisin klo 10 Pyhän Tuomaan kirkossa.
 
Koskelan käsityökahvila
tiistaisin klo 12 Koskelan seurakuntakodissa.
 
Lisätietoja antaa Tarja Oja-Viirret, 040 574 7172. 
 

Kansainvälinen kahvila

Kansainvälinen kahvila Tuiran seurakuntakeskuksella keskiviikkoisin klo 17-19 välisenä aikana. Voit tulla ja mennä oman aikataulusi mukaan. Voit tulla yksin tai yhdessä perheen kanssa. Tarjolla teetä ja pientä purtavaa. Kahvilaa ei ole keskiviikkona 16.2 ja 20.4. Tervetuloa!

Kansainvälinen kahvila at Tuira Parish Center on Wednesdays from 5 pm to 7 pm. You can come and go according to your own schedule. You can come alone or with the family. Tea and snacks available. There will be no Kansainvälinen kahvila on Wednesday 16.2 and 20.4. Welcome!