Petri Satomaa

Jumalaa ja lähimmäisiä palvellen, toisia kunnioittaen, uskosta iloiten - yhdessä.

Olen 56-vuotias, asun Kaakkurissa, minulla on vaimo ja viisi lasta. Ilonamme on seitsemän lastenlasta ja muistoissa yksi enkeli-lapsenlapsi. Perheen ja ystävien kanssa touhuilun lisäksi tykkään kuntoilla, nikkaroida ja musisoida. Olen toiminut luokanopettajana Kempeleessä ja pappina Karjasillan ja Oulunsalon seurakunnissa. Olen yhteistyökykyinen, keskusteleva ja monitaitoinen pappi. Osaan organisoida asioita, olen tehokas ja aikaansaava. Tartun epäkohtiin ja pyrin korjaamaan ne, jotta työskentely olisi kaikilla mieluisampaa. 

Herätysliiketaustani on vanhoillislestadiolaisuus. Kunnioitan ja arvostan jokaisen omaa vakaumusta. Haluan rakentaa yhteyksiä ja yhteistyötä kaikkien seurakuntalaisten välille. Pidän tärkeänä, että kirkko pitää esillä Raamattuun perustuvaa Jumalan sanaa ja antaa monipuolisella toiminnalla tukea, turvaa ja toivoa ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa.

Kokemukseni on, että monipuolinen vapaaehtoistoiminta rikastuttaa ja elävöittää seurakunnan toimintaa ja sitä haluaisin kehittää Karjasillan seurakunnassakin. Monipuolinen musiikki kuoroineen ja musiikkiryhmineen on ollut tärkeässä roolissa Karjasillan seurakunnassa ja sitä on tärkeä tukea jatkossakin.

Kirkkoherrana haluan mahdollistaa työyhteisössä ja seurakunnan toiminnassa sellaisen ilmapiirin, jossa voi kokea tekemisen iloa, avoimuutta ja luottamusta. Karjasillan seurakunnassa on tapahtunut paljon henkilöstövaihdoksia viime vuosien aikana ja tilakysymyksetkin ovat ajankohtaisia. Haluan tuoda työyhteisöön kokoavaa otetta, kannustavaa henkilöstöjohtamista, yhdessä tekemisen meininkiä ja keskustelevaa työkulttuuria. Koko Oulun seurakuntayhtymän toiminta on tullut minulle tutuksi ja uskoisin siitä olevan hyötyä myös Karjasillan kirkkoherran tehtävässä.

Petri Satomaa

 

Tie Karjasillan sydämeen -podcast

Podcastissa pääsevät ääneen syksyn 2023 kirkkoherravaalin ehdokkaat. Kuuntele Petri Satomaan mietteitäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tallenne Petri Satomaan 10.9. toimittamasta messusta 

Petri Satomaa antaa vaalinäytteen Karjasillan kirkon messussa su 10.9. klo 10. Tallenne on julki tällä sivulla sunnuntaista 10.9. klo 12 sunnuntaihin 17.9. klo 12 saakka sekä vaaliviikolla 2.-8.10. 

Tallenteen toteuttaa Virtuaalikirkko. Pääset katsomaan tallenteen täältä.   

Petri Satomaan saarna 10.9. messussa, Karjasillan kirkossa 

Petri Satomaan saarna tekstitiedostona (pdf)

Petri Satomaan kotialbumista 

Kesälomareissulla kesällä 1971, viimeinen kesä isän eläessä. Kuvassa myös siskoni ja isän täti.

 

Maastopyöräilyä vaimon kanssa Ylläksen maisemissa. 

 

Metsurin hommia kaverin mökillä Rokualla. 

 

Peräkärrysaunan rakentamista omalla pihalla pojan kanssa.

 

Tunturihiihtoa Pallastunturilla.