Miia Seppänen 

Usko on se ilo ja valo, joka kantaa elämässä.

Olen Miia Seppänen ja koulutukseltani olen teologian maisteri. Pappisvihkimyksen olen saanut maaliskuussa 2000 ja olen toiminut pappisvirassa 21- vuotta. Nuoriso- ja kasvatuksen pappina 19- vuotta ja kolme vuotta kirkkoherrana. Nykyisessä tehtävässäni, SPR Oulun piirin toiminnanjohtajana, olen ollut kaksi vuotta.

Vaalisloganini: Usko on se ilo ja valo, joka kantaa elämässä- sisältää ajatuksen, joka minulle on tärkeintä uskossa. Me olemme saa saaneet uskon lahjana, ilman omia ansioitamme. Kasteessa meidät on liitetty osaksi Kristuksen kuolemaa ja ylösnousemusta ja tämä lahja on elämämme ilo ja valo. Elämässä on monia kohtia, joissa emme tunne iloa. Vastoinkäymiset, surut ja välillä myös epätoivo ottaa elämässä valtaa. Kuitenkin näissäkin hetkissä saamme luottaa Jumalaan, uskoa elämämme Hänen hoitoonsa. Näin usko luo iloa ja valoa vaikeina hetkinä.

Karjasillan kirkkoherrana tahdon tuoda tätä uskon iloa ja valoa seurakuntaan, sen kaikille tasoille. Työyhteisön hyvinvointi on itselleni erityisen tärkeä asia. Vain yhteen hiileen puhaltaminen vie asioita eteenpäin. Hyvinvoiva työyhteisö loistaa valoa ympärilleen ja pysty tuomaan iloa seurakunnan toimintaan.

Luottamushenkilöitä haluan kannustaa aitoon vuorovaikutukseen ja osallisuuteen seurakunnan kaikkien työntekijöiden ja seurakuntalaisten kesken. Koen, että luottamushenkilöiden kautta seurakuntalaisten ääni pääsee kuuluviin päätöksen teossa.

Seurakuntalaisille haluan olla luomassa seurakuntaa, jossa jokainen ihminen on tärkeä. Jokainen ihminen on Jumalan kuva ja jokaista tulee kunnioittaa ja kohdella tasapuolisesti. Varsinkin yksinäisyys ja eriarvoisuus ovat lisääntynyt keskuudessamme ja siksi turhien rajojen ja rajoitusten purkaminen on hyvin tärkeää seurakunnassa. Kirkon on aika ottaa vastuu rakkauden sanomasta, joka kuuluu kaikille.

Miia Seppänen

 

Tie Karjasillan sydämeen -podcast

Podcastissa pääsevät ääneen syksyn 2023 kirkkoherravaalin ehdokkaat. Kuuntele Miia Seppäsen mietteitä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tallenne Miia Seppäsen 24.9. toimittamasta messusta

Miia Seppänen antaa vaalinäytteen Karjasillan kirkon messussa su 24.9. klo 10. Tallenne on julki tällä sivulla sunnuntaista 24.9. klo 12 sunnuntaihin 1.10. klo 12 saakka sekä vaaliviikolla 2.-8.10.

Tallenteen toteuttaa Virtuaalikirkko. Pääset katsomaan tallenteen täältä. 

Miia Seppäsen saarna 24.9. messussa, Karjasillan kirkossa

Miia Seppäsen saarna tekstitiedostona (pdf)

Miia Seppäsen kotialbumista

Tutustuminen SPR Puolangan osaston toimintaan ja ensiapupäivystykseen 3.7.2022 Kainuun rastiviikoilla. Paikallisosastojen yhtenä toimintamuotona on järjestää ensiapupäivystystä erilaisiin tapahtumiin. Ensiapuryhmäläiset harjoittelevat säännöllisesti ja heillä on pätevyys huolehtia tapahtumien ensiavusta. Monet ensiapuryhmämme osallistuvat myös Punaisen Ristin koordinoiman Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytystehtäviin. Mukana kuvassa silloinen terveydenhuollon suunnittelija Karoliina Kaiponen.  

 

Merellä ratsastamassa. Ratsastus on rakkain harrastus. Kuvassa oma suomenhevoseni Heimo (Savimäen Heleppo) Äimärautiolla on mahdollisuus päästä myös merelle ratsastamaan. Välillä vesi on niin matalalla, että osa merenpohjaa muuttuu suureksi hiekkakentäksi ja toisena päivänä pääsee hevosen kanssa uimaan. Kuva: Niina Hotakainen 

 

Työkaverit ovat tärkeä voimavara! Ja vaikka työhön tulee suhtautua vakavastikin, on huumori tärkeä lahja. Kuva on otettu helmikuussa 2018 Kiimingin seurakunnan piispantarkastuksen jälkeen. Kuvassa pastori Marika Huttu ja nuorisotyönohjaaja Riina Moilanen. Kuva: Jii-Pee Nyyssönen 

 

Mökillä Suomussalmella. Omasta itsestään huolehtiminen auttavat palautumaan ja jaksamaan työssä. Koska olen hyvin ulospäin suuntautunut ihminen ja sekä työelämässä että vapaa-aikana paljon ihmisten kanssa tekemisissä, tarvitsen välillä hiljaisuutta ja aikaa ihan itseni kanssa.  

 

Juhannus 2022 mökillä Suomussalmella. Kuvassa on perheestäni poikani Aleksi ja Tiitus, minä ja Bea. Kuvasta puuttuu mieheni Juha, joka kuvan on ottanut. Parasta elämässä on, että koko perhe kokoontuu yhteen. Tiitus, Aleksi ja Bea asuvat Helsingissä, niin yhteisen ajan löytyminen välimatkojen vuoksi on joskus vaikeaa. Onneksi minun ja mieheni työmatkat suuntautuvat useamman kerran vuodessa Helsinkiin.